Medailles en top-10 in de “Nationale Veldloop Deinze”

De veldloop van AC Deinze is nog steeds de grootste van het land. De Grote Prijs Van Oost-Vlaanderen lokte ruim 1200 atleten naar de Brielmeersen. De Lebbeekse Atletiekclub werd door 68 atleten vertegenwoordigd met enkele mooie uitslagen als resultaat.

Typisch crossparcours

De omloop in het domein “De Brielmeersen” heeft een jarenlange traditie. Veel bochten en sterk heuvelachtig zijn de typische kenmerken. Nadien verwent de organisatie de deelnemers ook nog met een mooie prijzentafel.

Goud en zilver voor Niels en Philip

In de eerste categorie van de dag was het al meteen prijs voor de Lebbeekse Atletiekclub. In de G-loop stond er namelijk geen maat op de twee atleten van Lebbeke. Niels won het goud voor Philip die met het zilver naar huis mocht.

Top 10 bij de benjamins

lily louise Deneef liep bij de eerste jaars benjamins naar een knappe 9de plaats. Een reeks later bij de 2de jaars meisjes liepen Roxane Campo en Aiko Engelaar naar een mooie 10de en 11de plek.
Bij de eerstejaars benjamins jongens werd Kean Cooreman 52ste.
Hannes Raes, 27ste en Nellis De Vos, 85ste waren de Lebbekenaren bij de tweedejaars.

Overwinning voor Delfine

Bij de eerste jaars pupillen meisjes spurtte Delfine De Smet naar haar 2de overwinning van het seizoen. In dezelfde categorie werden Lisa De Meyst 14de, Jolene Goossens 21ste, Maité Guns 26ste, June De Kempenheer 33ste en Yinthe Cooreman 60ste.
Bij de tweedejaars pupillen meisjes liep Lien Maetens naar een knappe 5de plaats. Millie Van Nieuwenborgh als 14de, Ruby Goossens 21ste en Liene Van Stappen 49ste vonden we iets verderop in de uitslag.

Vijf eerstejaars pupillen jongens stonden aan de start. Tieme Bellon werd 33ste, Lander Delbeke 34ste, Noah Ateca 37ste, Ender Wauters 55ste en Gust Vandamme 70ste.
Bij de tweedejaars werd Arnaud Vermoesen 15de, Mauro Kluskens 47ste.

Goud voor Myrthe

Tine Huysman liep bij de eerste jaars miniemen meisjes naar een 15de stek, Dieuwke Van Campenhout 28ste, Elena Ateca 32ste, Lore De Proft 37ste, Emily De Vis 40ste, Nina Van Nieuwenborgh 50ste.
Een reeks later bij de tweedejaars croste Myrthe naar de overwinning. Zina Looverie werd in dezelfde reeks 15de.

Bij de eerstejaars jongens miniemen finishte Rowan Meunier op een mooie 8ste plaats. Glenn Nieuborg klokte af als 30ste, Lars Raes 34ste, Klaas Legroux 36ste, Lukas Delbeke 45ste en Wout Cools 51ste.
Louis Van Den Haute werd bij de tweedejaars miniemen 48ste.

Top 10 noteringen bij cadetten en scholieren

Vanaf cadetten lopen de eerste en tweedejaars samen. Manon Van Roy eindigde als eerstejaars op een knappe 4de plaats. Ook Moia Hermans finishte nog in de top 10 op plek 8. Iets verder in de uitslag eindigde Nienke Van Campenhout 17de, Shauni Van Nieuwenhove 27ste.
Bij de jongens liep Laurens Blommaert als eerstejaars naar een 6de plaats, Arthur De Smet 13de, Maarten Willems 23ste en Senne Van Stappen 51ste.

In de scholieren jongens reeks finishte Tuur Dieleman 16de.
Bij de scholierenmeisjes noteerden we liefst 3 top-10 plaatsen. Elena Kluskens veroverde de bronzen medaille. Lotte Van Cante, 8ste en Lotte Willems, 10de finishten eveneens mooi in de top 10. Net er buiten eindigde Larissa Huyck op plaats 12, Julie Van Malderen 15 en Nona Engelaar 18.

Zilveren medailles voor Hanne en Valerie

Bij de junior dames spurtte Hanne Willems naar een knappe 2de plaats. Bij de junior heren finishte Siebe Van Campenhout op de 5de plek.

Valerie Rooms veroverde bij de senior dames eveneens een zilveren medaille. Net naast het podium eindigde Mariska Tjeerdsma op plaats 4. Iets verderop in de uitslag eindigde Soraya Meert op de 15de plaats, Amber Van De Maele 16de, Maloe Decorte 20ste.

Bo Van Aken palmde bij de senior heren de 18e plaats in en Tim Dummarey de 34ste.

Bij de master 50+ finishte Sigurd Suys op een 27ste stek. In de reeks masters heren kwam Tim De Ridder aan als 14de, Kris Van Gucht 21ste en Bert Van Der Hasselt 27ste.

Voor een tussenstand van ons crossklassement na Deinze klik je hier.