Dries en Ben primus aan de Durme

Hamme
12
januari 2014

Nabij het sportcentrum van Hamme naast rivier de Durme plant de plaatselijke atletiekclub jaarlijks haar cross. Dries De Smet en Ben Quintelier liepen er naar de overwinning. Zilver was er voor Britt en Siebe zilver terwijl Jonas een bronzen medaille ontving.

Ook deze cross begonnen onze benjamins uitstekend aan de cross om zo de toon te zetten voor de rest van de dag. Rhune Vanroose liep naar een zesde plaats. Sara Vercauter voegde daar meteen nog een tweede top-10 notering aan toe. Hannelore Heymans volgde in haar spoor op plaats 11 en ook Ella Heyvaert hield gelijke tred. Ella finishte als 13e. Nienke Van Campenhout en Paulien Lecoutere bleven met een 21e en 33e plaats knap in het pak.
24e werd Lukas Raemdonck bij de benjamins jongens. Bart-Jan Rauwoens kwam op een 47e stek uit, Achilles Vanhaelewijck finishte op plaats 52. Bij de benjamins van geboortejaar 2005 eindigde Rune Pollet op een 19e plaats. Matisse Verbeiren volgde op plaats 21, Xander Cools op plaats 25.

Pupille Noor Quintelier kwam samen met haar clubgenootjes Hanne Van Weverberg en Madeleine Raemdonck in de top-10 terecht. Noor eiste plaats 5 op, Hanne pakte een 8e stek en Madeleine kwam als 10e over de finishlijn. Nona Engelaar volgde ook al niet zoveel verder op een 24e plaats. Ook bij de pupillen van geboortejaar 2003 was er een top-10 plaats weggelegd voor onze club. Fien Biesemans eindigde 6e. Emma D’Hollander kwam als 21e aan, Rhune Van Nieuwenhuyze als 29e, Mirthe Ravijts 30e en Kienty Erkalkan 34e.
De jongens wilden duidelijk niet onder doen en dus liep Niels Verbeiren naar een 9e plaats bij de pupillen uit 2004. Josse Vannieuwenhuyze, pupil van het jaar 2003, eindigde net buiten de top-10 in zijn reeks. Hij kwam als 14e over de meet. Yoran Kerkhofs volgde op een 20e stek, Jelte D’hondt werd 21e, Flor Robijns 22e, Vic Walraevens 26e, Michiel Moreels 30e, Tristan Blommaert 33e, Jan Lecoutere 34e, Arne De Braeckeleer 38e, Ben Vandevoorde 39e, Jasper Van Den Bulcke 42e, Aico Van Grembergen 46e en Ralph Losa 48e. Wie goed heeft geteld ziet dat onze club hier 13 van de 50 atleten aan de start bracht!

Britt en Siebe zorgen voor eerste metaal

Britt Roelandt zorgde bij de miniemen meisjes voor het eerste eremetaal van de dag. Ze moest enkel de duimen leggen voor lokale atlete Fien Boon en liep zo zelf naar het zilver. Luna-Ember Lauwoens kwam als 26e over de finish. Nena Pollet finishte op een 30e stek. Eén jaar oudere Loike Vierendeels kwam als 18e over de meet in haar reeks. Emma Uyttersprot kwam er als 27e aan.

Bij de jongens was Siebe duidelijk geïnspireerd door de prestatie van zijn vader een dag eerder (lees hier meer). Siebe moest enkel de duimen leggen voor Remco Hofmans (SPBO) en pakte zo het zilver. Maxim Vermorgen eindigde de wedstrijd op plaats 33. Wannes Theelen kwam in de volgende reeks als 9e over de meet en zorgde daarmee alweer voor een top-10 notering. Matthijs Van Hooste en Rembert Matthys eindigden op plaatsen 20 en 21.

Dries en Ben vieren, Jonas pakt brons

Cadette Lies Quintelier zorgde voor een 15e plek. Jente Van Campenhout kwam als 30e over de meet.
Bij de jongens liep Jonas Van Biesen na zijn overwinning in Grimbergen nu naar een bronzen medaille. Enkel Cisse De Locht (ACW) en Mathias Vereertbrugghen (OPW) liepen sneller. Glen Smet kwam als 30e over de finishlijn.

Amber Van de Maele kwam als 6e over de finish bij de scholieren met Kaat Theelen in haar spoor op plaats 7. Maithé Rivera Armayones maakte het feestje compleet door 10e te eindigen. Caro Vermorgen moest ook al niet veel toegeven. Zij finishte op de 12e plaats.
Dries De Smet zorgde voor de eerste overwinning van de dag. Hij nam afstand van Sander Vercauteren (ATAC) en Jochem Vermeulen (KAPE) en won het pleit.

Bij de senioren liepen junioren, senioren en masters samen. Sofie De Proft kwam zo als 14e over de meet, maar eindigde 7e bij de senioren. Zus Karolien liep naar de 18e stek en werd 10e seniore. Sofie Dierickx kwam als 33e binnen, Hilde Scholliers eindigde op een 36e plaats, Ilse De Ridder werd 40e, Els Duvivier 41e, Jolien De Haes 42e en Evelien Caudron 43e.

Bij de heren liep Ben Quintelier naar een overwinning bij de masters. Hij haalde het van Tom Van Hooste (AVLO) en Eddy Van Puyvelde (AVLO). Wim Heyvaert kwam als 39e binnen, Sigurd Suys als 46e en Eric Follaerts als 62e.