Jeugd loopt naar vier zilveren medailles in Grimbergen, Bo pakt brons

Grimbergen
07
januari 2018

In Grimbergen stond de eerste cross van het jaar op het programma. Bij de jeugd lukten Rens Robberecht, Sara Vercauter, Laurens Blommaert en Madeleine Raemdonck een tweede plaats. Junior Bo Van Aken was goed voor brons.

Driemaal zilver bij de jeugd

Bij de jongsten gingen June De Kempeneer en Lies Michiels van start. June kon op plaats 9 finishen, Lies werd 14e. Tweedejaars Lila Smismans lukte een 21e stek, terwijl leeftijdsgenote Liene Van Stappen op plaats 35 binnen kwam.
Bij de jongens kon Rens Robberecht meteen een podiumplaats versieren. Rens kwam als tweede over de meet. In diezelfde reeks kwam Arjen Braeckevelt als 29e binnen. Arnoud Vermoesen viel bij de tweedejaars benjamins net naast het podium. Hij eindigde op plaats vier. Jarne Muyshondt liet een 27e stek noteren.

Pupille Dieuwke Van Campenhout werd achtste. Lore De Proft finishte op plaats vijftien, Ruth Van Weverberg werd zeventiende, Kiara Maesschalck 35e, Anne Legroux 38e en Kato Robberecht 43e. Bij de jongens was Loui De Bilde de snelste Lebbekenaar op een dertiende plaats. Klaas Legroux eindigde op plaats 19, Wout Cools werd 26e. Joppe Van Den Borre eindigde de race bij de tweedejaars pupillen op plaats 45.

Miniemes Emma Muyshondt, Fran Milis en Alessandra Gheorghe finishten als 16e, 18e en 21e. Tweedejaars Sara Vercauter zorgde voor de tweede medaille van de dag. Sara finishte net als benjamin Rens op een tweede plaats. Clubgenoten Nienke Van Campenhout en Lotte Van Wemmel volgden op plaatsen 12 en 18.
Ook bij de jongens was er Lebbeeks succes. Laurens Blommaert liep naar de tweede plaats en zorgde zo voor de derde zilveren medaille bij de jeugd. Arthur Vermoesen kwam als 15e binnen in diezelfde reeks. Lukas Raemdonck, Senne Van Stappen en Mauro Smismans volgden op plaatsen 29, 34 en 43. Bij de tweedejaars liep Xander Cools naar de 23e stek.

Madeleine en Bo naar zilver en brons

Cadette Madeleine Raemdonck voegde bij de cadetten meteen een vierde zilveren medaille toe aan de Lebbeekse verzeameling. Lotte Van Cante werd 8e, Emma D’hollander eindigde op plaats 13. Verderop volgden Timea Huyck (18e), Larissa Huyck (21e) en Nona Engelaar (34e). Tristan Blommaert was bij de jongens goed voor plaats elf.

Scholieren Laura Stuyck en Femke Smet liepen naar plaatsen 11 en 24. Britt Roelandt liet een 28e plaats noteren. Maxim Vermorgen lukte bij de jongens een 22e plaats.

Bo Van Aken zorgde voor nog medaille bij de junioren. Bo liep naar plaats drie en veroverde zo het brons. Glen Smet volgde op plaats 18.

Senioren en masters lopen niet in de prijzen

Senior Niels Slachmuylders lukte nog net een top-10 in de korte cross: plaats 10. Glen Braem eindigde op een 23e stek.

Bij de dames was Delphine Van Laethem in de lange cross goed voor een stek in de top-10. Natalie De Ridder kwam als 25e binnen, Liesbeth Plas op plaats 35e. Senior Adriaan Van Buggenhout eindigde op plaats 12. Hij deed daarmee enkele stekken beter dan clubgenoot Tim De Ridder die als 18e binnen kwam. Kris Van Gucht eindigde op plaats 24.

Katrien Baert eindigde 13e bij de masters dames, die samen liepen met de senioren en junioren. Eva Dierckens werd 15e in deze categorie. Bij de heren lukte Imed Njema een 22e plaats. David Jacops kwam als 37e binnen. Jan Moens, Guy Wauters en Kris Vannieuwenhuyze bezetten plaatsen 53, 54 en 58. Verderop volgden ook Pascal Heyvaert, Johan Smet, Didier Vanhaelemeesch en Sigurd Suys.