Tweemaal zilver en eenmaal brons voor AC Lebbeke in nieuwjaarcross te Grimbergen

Grimbergen
06
januari 2019

70 atleten kozen dit weekend voor de 47ste editie van deze veldloop. Het leverde alweer drie medailles op voor onze club. Het parcours lag er dit jaar minder drassig bij.

Benjamins en pupillen

Aiko Engelaar liep zich meteen naar een 14de plaats bij de druk bezette eerstejaars benjamins. Sanae De Meersman finishte in die reeks 29ste. Bij de tweedejaars scoorde ook June De Kempeneer goed met een 13de stek. Laura Rottiers klokte af als 39ste.
Bij de eerstejaars jongens stonden vier atleten van onze atleten aan de start. Hannes Raes, Siebe Mahieu, Vic Van de Sijpe en Arno Vereecken tikten resp. af als 26ste, 38ste, 40ste en 49ste. Bij de tweedejaars eindigde Noah Ateca 34ste en Ruben Verschuere 51ste.

Merel Roelands behaalde bij de eerstejaars pupillen de 18de plaats.  Lou Van Malderen eindigde iets verder als 23ste en Elena Deneef als 37ste.
De tweedejaars bracht zes atleten in actie. Dieuwke Van Campenhout en Tine Huysmans gingen  met een paar ‘ verschil over de eindmeet en palmden de 23 en 24ste plaats in.
Verderop kwamen Lore De Proft, Githe Van Mol en Ateca Elena aan als 41ste, 43 en 44ste.
Lobke Rottiers klokte af op de 48ste stek. Bij de heren eerstejaars eindigde Arnaud Vermoesen mooi 12de. Arne Van Nieuwenborgh veroverde een 26ste plaats.  Rowan Meunier presteerde eveneens sterk met een 12de plaats bij de tweedejaars.  Klaas Legroux, Wout Cools en Lars Raes konden beslag leggen op de 32ste, 34ste en 38ste stek.

Zilver voor Madeleine, brons voor Laurens

Zina Looverie pakte de 17e plaats bij de miniemen. Voor Nora Vereecken stoptE de klok op de 46ste stek.Emma Muyshondt eindigde mooi 13de bij de tweedejaars.
Wat verder klokte Alessandra Gheroghe af als 20ste.
Bij de eerstejaars bezorgde Laurens Blommaert onze club een eerste bronzen medaille. In deze reeks palmde Arthur Vermoesen de  15de plaats in. Lukas Raemdonck en Matthijs Huysman finishten 18de en 29ste.

Madeleine Raemdonck kon het podium veroveren met een zilveren medaille bij de cadetten. Noor Quintelier deed de klok stoppen op een knappe 5de plaats. Larissa Huyck eindigde als 14de.   Nona Engelaar en Merel Geerts kwamen de eindmeet over als 27ste en 31ste.
Xander Cools bereikte de meet op een 26ste plaats bij de jongens.

Bij de dames scholieren en masters 50+  tikte Lotte Van Cante knap op de 7de plaats af. Hilde Scholliers bereikte de meet als 22ste en Els Duvivier als 35ste.
Bij de heren presteerde ook Siebe Van Campenhout sterk met een 6de plaats.
Tristan Blommaert en Tuur Daelemans liepen zich naar een 17de en 21ste stek bij de scholieren jongens.

Zilver voor Dieter in de korte cross

Dieter De Ridder zorgde voor een tweede  zilveren medaille in een sterk bezette korte cross. Verder stonden nog acht Lebbekenaars aan de start. Bo Van Aken,  Niels Slachmuylders en Arne Teck vielen net naast het podium met een 4de,  5de  en 6de plaats. Jonas Van Biesen en Michiel De Proft klokten af op plaats 10 en 11. Tim Dumarey en Niels Vandeperre palmden stek 13 en 14 in. Bart Raemdonck finishte 22ste.

Bij de seniors dames kwamen nog zes atleten in actie. Delphine Van Laethem en Soraya Meert presteerden sterk met een 6de en 8ste plaats. Verderop eindigden Natalie De Ridder, Ilse Saerens, Katlijn D’Hondt en Maithé Rivera resp. 16de, 29ste, 35ste en 45ste.

Tim De Ridder ging met de 11de stek aan de haal bij de seniors.

Bij de junioren en masters kon Ben Quintelier als 12de over de meet komen. Na hem volgden nog zes clubgenoten. Kris Van Gucht werd 38ste, Dannie Van Campenhout 42ste. Imed Njema veroverde de 51ste stek, Sigurd Suys  de 61ste en Pascal Heyvaert en Didier Van Haelemeesch de  64ste en 69ste.
Bij de master 50+ kwam Wim Heyvaert knap als 12de aan.