Acht keer prijs voor AC Lebbeke in Hamme

Hamme
28
januari 2018

De cross in Hamme was er eentje die meetelt voor het crossklassement, maar geen clubverplaatsing was. Heel wat Lebbekenaren zakten toch af naar de Hamse modder en keerden met heel wat medailles terug naar huis. Laurens Blommaert was de enige die wist te winnen. Zilver was er voor Arthur, Tristan, Siebe, Glen en Natalie. Zina, Els en Adriaan keerden met brons terug.

Lies Michiels kon bij de benjamins meisjes een 14e plaats behalen. Bij de jongens was Ender Wauters goed voor plaats 16, Arnaud Vermoesen eindigde vijfde bij de tweedejaars.
Pupille Dieuwke Van Campenhout ging samen met leeftijdsgenote Githe Van Mol van start bij de eerstejaars. Dieuwke eindigde net als Arnaud op een vijfde stek. Githe werd 14e. Bij de tweedejaars pupillen zorgde Zina Looverie voor de eerste medaille van de dag. Zina kwam als derde over de meet. Wout Cools eindigde 23e bij de eerstejaars jongens.

De miniemen deden het ook voortreffelijk. Nienke Van Campenhout lukte bij de tweedejaars een vijfde stek. Laurens Blommaert en Arthur Vermoesen slaagden een dubbelslag bij de jongens. Laurens won, terwijl Arthur naar een bronzen medaille snelde. Tweedejaars Xander Cools eindigde de wedstrijd als 12e.

Drie medailles voor CAD/SCHOL/JUN

Bij de cadetten liet Noor Quintelier een zevende stek optekenen. Emma D’Hollander, Timea Huyck, Larissa Huyck en Nona Engelaar eindigden respectievelijk op plaatsen 10, 11, 12 en 13.
Net als zijn jongere broer kon Tristan Blommaert een medaille behalen in zijn leeftijdscategorie. Tristan pakte een zilveren medaille.

Scholieren Femke Smet en Britt Roelandt kwamen op plaatsen 13 en 14 over de meet. Siebe Van Campenhout deed beter. Hij eindigde op het podium door als tweede over de meet te komen. Maxim Vermorgen beëindigde dezelfde wedstrijd op een zesde plaats.

Junior Glen Smet lukte een bronzen medaille in zijn categorie.

Tweemaal prijs bij de senioren

In de korte cross bij de senioren heren lieten onze twee G-Atleten knap een 15e en 18e stek noteren. De 15e plaats was er voor Niels Vandeperre. Philip Vermeiren eindigde 18e.

Natalie De Ridder zorgde voor zilver in de lange cross voor senioren dames. Bij de heren lukte Adriaan Van Buggenhout brons.

De masters kwamen ook met enkele medailles terug naar huis. Ben Quintelier pakte zilver bij de M35. Bij de masters dames W50+ kon Els Duvivier een bronzen medaille behalen.

De tussenstand van het crossklassement bekijk je hier. Fouten kan je melden via monique.vanwemmel@lebb.be.