LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Zeven medailles langs de Hamse Durme

Hamme
02
februari 2020

89 Lebbekenaren verschenen aan de start van de veldloop in nabijgelegen Hamme. Twee atleten wisten de overwinning weg te kapen, driemaal werd ook zilver veroverd en tweemaal brons.

Drie benjamins in de medailles

Benjamine Lotte Van Gehuchten liep meteen naar een tweede stek en zette de wedstrijd uitstekend in voor onze club. Zij was de enige eerstejaars aan de start. Tweedejaars Aiko Engelaar liep knap naar stek negen. In haar zog volgden clubgenotes Roxanne Campo en Lien Van Hoorden op plaatsen 16 en 17. Marte Vermeir overschreed de finishlijn als 23e, Aster De Coninck volgde op plaats 27, Kaat Van Nieuwenborgh werd 32e, Laure Van De Sype 38e, Anisya Willems 41e.

Lenn Van Den Abbeele was de beste bij de eerstejaars jongens. Hij bleef clubgenoot Niklas Braeckevelt net voor. Senne Verdickt werd 16e, Kean Cooreman 23e. Bij de tweedejaars eindigde Otis Hofman 11e en eerste Lebbekenaar. Verderop volgde Eliam Pelicaen als 31e. Arno Vereecken werd 41e, Bram Van Nieuwenborgh 45e en Nellis De Vos 53e.

Arnoud zorgt voor eremetaal

Pupilles June De Kempeneer en Jolene Goossens liepen naar plaatsen 14 en 15. Maité Guns volgde als 22e, Yinthe Cooreman eindigde op stek 29 en Laura Rottiers 31. Tweedejaars Lize Vermeir eindigde met een vierde plaats nipt naast het podium. Ook Lien Maetens (7e) en Mille Van Nieuwenborgh (9e) eindigden in de top-10. Ruby Goossens, Lila Smismans, Merel Roelands, Lore Vermeir en Lou Van Malderen bleven allen in elkaars buurt om zo de plaatsen van 13 tot 18 te bezetten. Verderop vonden we ook Lien Veramercke (30e) en Lia Derdickt (32e) terug.

Bij de jongens was Tieme Bellon goed voor de 33e plaats. Ruben Verschuere eindigde 38e, Xander Van Nijverseel werd 45e. Arnoud Vermoesen pakte bij de één jaar oudere atleten het brons. Clubgenoot Jarne Muyshondt lukte een 20e stek, Mauro Kluskens eindigde als 25e, Arne Van Niewenborgh 27e.

Loui nét naast het podium

Bij de eerstejaars miniemes tekende Dieuwke Van Campenhout de beste Lebbeekse prestatie op: een 11e stek. Lore De Proft volgde op plaats 14, Emely De Vis werd 21e, Nina Van Nieuwenborgh 25e en Lobke Rottiers 29e. Tweedejaars Nora Vereecken en Lotte Michiels eindigden op plaatsen 17 en 22.

Loui De Bilde kon nét geen podium veroveren bij de jongens. Hij eindigde op plaats vier. Yarno Hendrickx liep naar een 16e stek, Wout Cools werd 30e, Lukas Delbeke 31e. Tweedejaars Jonas Claeys liep naar stek 14.

Hanne wint andermaal, Madeleine tweede

Moia Hermans en Nienke Van Campenhout konden beiden de top-10 bij de cadetten bereiken. Moia als 5e, Nienke als 10e. Lien De Cock eindigde net op de 11e stek. Shauni Van Nieuwenhove en Fran Millis pakten plaatsen 14 en 15.
Ook bij de jongens een vijfde stek. Ditmaal voor Laurens Blommaert. Maarten Willems kon de 9e plaats binnenhalen. Verderop eindigde Xander Cools als 20e, Ward Vermaercke 33e.

Scholiere Madeleine Raemdonck pakte het zilver. Lotte Willems, Eline Bervoets en Hasse Mertens liepen naar plaatsen 8, 12 en 13. Lotte Van Cante eindigde 15e, Julie Van Malderen 19e.
Bij de scholieren jongens viel Tristan Blommaert met een vijfde plaats net naast het podium. Tuur Dieleman eindigde zesde.

Juniore Hanne Willems kon ook in Hamme de overwinning pakken.

Gerben opnieuw op podium korte cross

Seniore Amber Teugels liep naar plaats 17 (9e senior). Master Liesbeth Plas, die samen met de junioren en seniores meeliep kon op plaats 19 eindigen (5e master).

In de korte cross voor senioren liep Gerben De Backer naar het brons. Hij bleef zo o.a. clubgenoten Bo Van Aken (5e) en Arne Teck (9e) voor. Gaetan Van Laethem eindigde op plaats 12, Arne Boeyckens 15e, Yannis De Smedt 17e, Niels Vandeperre 21e, Quinten Lockefeer 23e, Glen Smet 24e en Tim Dumarey 25e.

Masters Sigurd Suys en Luc Vanbuggenhout, die samen liepen met de scholieren bij de M50+, konden plaatsen 32 en 37 bemachtigen. Masters Kris Van Gucht, Pieter De Wolf en Steve De Ridder bleven allen in elkaars spoor om als 15e, 16e en 18e te eindigen in hun reeks bij de M50+. Imed Njema eindigde op plaats 24 en Jeroen Vermaercke 26.

Voor een tussenstand van het crossklassement na deze wedstrijd klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube