Zonnige editie van de 43e Lebbeekse veldloop

Lebbeke
18
februari 2019

Op de terreinen van AC Lebbeke vond zondag onze jaarlijkse nationale veldloop plaats. De perfecte thuismatch maar leverde dit ook extra medailles op?

Zo slecht als het weer vorig weekend was in Rotselaar zo zonnig was het dit keer tijdens onze eigen veldloop. Deelnemers en supporters konden genieten van de eerste stralenede lentezon.
Het parcours lag er dan ook zo goed als kurkdroog bij op een paar plaatsen na rond het “bergske”. Naast deze hindernis werden deelnemers ook getrakteerd op een doortocht langs het “strand” en de weide. Hier en daar stonden houten planken opgesteld om het “crossgevoel” nog intenser te maken.

Voor AC Lebbeke was het opnieuw een succesvolle editie. Met liefst elf medailles, waaronder viermaal goud, driemaal zilver en viermaal brons, en liefst 130 AC Lebbeke-atleten aan de start deed onze club het uitstekend. Ook de organisatie in zijn geheel deed het uitstekend met ruim 700 atleten aan de start en zo’n 800 toeschouwers langs de zijlijn.

Benjamins en pupillen zonder medailles

De wedstrijd begon met heel wat kangoeroes die hun eerste stapjes op een crossparcours waagden. Een uitslag wordt van deze wedstrijden echter niet bijgehouden. Het doel is deze kleinsten vooral kennis te laten maken met de atletieksport zonder in te zetten op competitie.

Bij de eerstejaars viel Jana Samsom net buiten de top-10 met haar 11de plaats. Ze werd gevolgd door Aiko Engelaar en Fien De Coster. Hannah Nevens klokte af als 19de. Plaats 25, 27, 28, 32, 38 en 39 gingen naar Sanae De Meersman, Gitte Blanckaert, Anisya Willems, Louise Van der Plas, Laure Van de Sype en Lien Van Hoorde.
Tweedejaars benjamin June De Kempeneer eindigde knap binnen de top 10 met een 6de plaats. Rane Maes finishte mooi 11de net als Jolene Goossens Maes met een 14de plaats. Verderop klokten Nore Blancaert, Laura Rottiers, Noa Van der Beken en Lies Michiels af als 24ste, 26ste, 29ste en 30ste.

Bij de jongens stonden vier eerstejaars benjamins aan de start. Thibaut De Brandt en Aerjen Van Mol kwamen aan als 19de en 33ste. Arno Vereecken en Siebe Mahieu ging als 34ste en 35ste over de meet.
Bij de tweedejaars liep Stan Van Mulders zich naar een knappe vierde plaats. Noah Ateca eindigde met zijn 12de stek net buiten de top 10. Tieme Bellon, Ender Wauters en Lewis Lutgens tikte af op plaats 15, 16 en 19. Ruben Verschuere, Xander Van Nijverseel en Vic Van de Sijpe legden beslag op de 20ste, 22ste en 23 stek.

De pupillen zorgde voor vier top-10 plaatsen. Lien Maetens en Lize Vemeir konden de klok doen stoppen op plaats 5 en 6. Merel Roelands , Lila Smismans en Ruby Goossens gingen aan de haal met de 16, 18de en 19de stek. Ellen De Vis, Lore Vermeir, Lien Vermaercke, Anne-Fleur Michiels, Niene De Boos en Helena Cooreman liepen binnen als 22ste, 24ste, 27ste, 30ste, 34ste en 35ste.
Bij de tweedejaars schreven zich negen atleten in. Bente van Ingelgem en Lore De Proft lieten de klok stoppen op de 16de en 18de stek. Tine Huysmans, Emely De Vis en Githe Van Mol lieten de 22ste, 29ste en 32ste stek optekenen. Elena Ateca, Laura Philips, Lobke Rottiers en Ruth Hiel noteerden de 36ste, 45ste, 47ste en 49ste plaats op het bord.

Bij de jongens zorgde Arnaud Vermoesen voor een volgende top-1O notering met een knappe 5de plaats. Arend De Mol ging net buiten de top-10 met zijn mooie 12de plaats. Arne Van Nieuwenborg, Lars Martens en Chyano De Haeck bereikten te finish op de 21ste, 36ste en 38ste stek.
De tweedejaars bracht nog zeven atleten op de been. Rowan Meunier kon ook hier met zijn 7de plaats voor een top-10 notering zorgen. Verderop liepen Kilani Njema en Kobe Van Mulders nog binnen op de 17de en de 27ste stek. Klaas Legroux, Ruben Colson, Lars Van de Beken en Senne Van de Sijpen noteerden zich als 32ste, 33ste, 35ste en 39ste.

Goud, zilver en brons

Zina Looverie tekende eveneens met een 6de plaats voor een top-10 melding bij de miniemen. Nora Vereecken, Kato Robberecht en Lisa Philips liepen zich naar de 18de, 20ste en 22ste plaats.
Voor de tweedejaars schreven zich vier atleten in. Alessandra Gheorge en Emma Muyshondt kregen de 12de en 14de plaats naast hun naam. Fran Jansegers en Jante Recour gingen naar huis met de 20ste en 22ste plaats.

Bij de heren eerstejaars tekenden Jonas Claeys en Joppe Van den Borre voor de 15de en 24ste stek.
De eerste Lebbeekse medaille werd behaald door Laurens Blommaert met een sterke tweede plaats. De 12de, 17de en 25ste plaats gingen nar Arthur Vermoesen, Lukas Raemdonck, en Matthijs Huysman. Ward Vermaercke, Lyon De Wolf en Mauro Smismans tikten aan als 26ste, 27ste en 29ste.

Cadette Sara Vercauter rijfde de eerste gouden medaille binnen. Madeleine Raemdonck haalde knap brons. Larissa Huyck, Noor Quintelier, Nienke Van Campenhout en Timea Huyck zorgden ook voor sterke prestaties met hun 6de, 8ste, 11de en 15de plaats. Nona Engelaar, Shauni Van Nieuwenhove en Merel Geerts kwamen netjes na elkaar aan op de 25ste, 26ste en 27ste stek.
Cedric Galle en Xander Cools konden plaats 20 en 27 binnenhalen.

Bo wint, Siebe wordt tweede

Scholiere Lotte Van Cante klokte knap af als 4de.
Siebe Van Campenhout haalde bij de jongens de tweede plaats en een zilveren medaille binnen. Nog twee top-10 plaatsen volgende erop met Tristan Blommaert en Tuur Dieleman op de 4de en 5de stek.

Bo Van Aken liep als junior in een gemengde reeks voor junioren en masters (M35). Hij kon de overwinning behalen in zijn categorie. Masters Ben Quintelier en Kris Van Gucht kwam na elkaar aan op de 16de en 17de stek. Masters Imed Njema en Steve De Ridder, junior Glen Smet en master Dannie Van Campenhout palmden resp. de 22ste, 24ste, 31ste en 32ste plaats in. Sigurd Suys, Pascal Heyvaert, Didier Van Haelemeesch, Maarten Huysman en crossdebutant Tim Muyshondt eindigden kort na elkaar op de 40ste, 41ste, 43ste 44ste en 47ste plaats.

G-atleten zonder tegenstand

In tegenstelling tot vorig jaar was de wedstrijd bij de G-atleten mager bezet. Onze eigen atleten Niels Vandeperre en Philip Vermeire kwamen als enigen in actie. Vice-Vlaams G-kampioen Niels haalde het uiteindelijk van zijn clubgenoot Philip.

Korte cross: Dries en Gaetan op het podium

Sterke prestaties leverden tien van onze atleten in de korte cross. Dries De Smet ging er alweer ijzersterk tegenaan en palmde het goud in. Gaetan Van Laethem behaalde knap brons. Niels Slachmuylders viel net naast het podium met een mooie 4de plaats. Dieter De Ridder en Arne Tack finishten ruim binnen de top-10 met een sterke 6de en 7de stek. Verderop veroverden Michiel De Proft, Glen Braem, Tim Dumarey, David Jacops en Albert Van Nuffel resp. de 18de, 19de, 20ste, 26ste en 34ste plaats. Tim De Ridder gaf er, bij zijn debuut als M35, wegens ziekte halverwege de brui aan.

Ook bij de dames junioren, senioren en masters deden onze atletes het uitstekend. Mariska Tjeersma en Soraya Meert kwamen als zesde en zevende over de meet. Natalie De Ridder kon een 10e plaats bemachtigen.
Liesbeth Plas was de beste Lebbeeke van de W35+ en eindigde met haar zesde plaats nét voor Eva Dierckens die zevende eindigde. Ilse Sarens kon plaats 11 vasthouden. Marijke Vanbuggenhout en Katlijn D’Hondt volgden als 12e en 13e.

Adriaan Van Buggenhout liep in d lange cross naar een 12de bij de senioren.

Bij de masters W50+ ging Hilde Scholliers naar huis met een bronzen plak. Els Duvivier ging als 7de over de meet.
Wim Heyvaert eindigde nog knap als 6de bij de heren terwijl Luc Vanbuggenhout, crossdebutant Chris Schelkens en Roger Van Haegenberg de 19de, 27ste en 32ste stek naast hun naam kregen.