Acht overwinningen op cross in eigen Lebbeke

16
februari 2020

Onze atleten waren in grote getale vertegenwoordigd op onze 48e nationale veldloop. Ondanks de aanwezigheid van storm "Dennis" zakten toch heel wat atleten af naar Lebbeke om er de wind te trotseren. Wegens de vele Lebbeekse prestaties (liefst 153) overlopen we de top-10 uitslagen.

Niels beste bij AMH

De wedstrijd werd op gang geschoten door de G-atleten. Niels Vandeperre haalde het hier van clubgenoot Yenzo De Coster. Ook Kobe Peeters en Jordy Verhulst konden in de top-10 eindigen. Het rondje was zo meteen een eerste keer warm gelopen.

Vijf jeugdmedailles

Een licht vettig laagje op een deel van het parcours, een stevige tegenwind, een heuvel, zandstrook. Lange rechte lijnen en technische passages. Deze cross had het allemaal. Dat mochten onze benjamins meteen ondervinden. Lotte Van Gehuchten liep er vlot over en pakte het zilver. Ook Marie Dauwe en Lily Louise Deneef eindigden met een 7e en 8e stek knap in de top-10 bij deze eerstejaars. Bij de tweedejaars liet Aiko Engelaar een zevende stek optekenen.
Bij de benjamins jongens liepen Lenn Van Den Abeele en Niklas Braeckevelt naar plaatsen één en twee. Verderop lukte Vic Nobels de achtste stek. Bij de tweedejaars werden geen top-10 noteringen behaald.

Pupille Jolene Goossens behaalde stek 7, voor clubggenote Lisa De Meyst op plaats 9. Tweedejaars Lize Vermeir deed nog iets beter met een vijfde stek. Ook Lien Maetens kon hier dankzij een achtste plaats in de top-10 eindigen.
Arnaud Vermoesen zorgde voor een achtste stek bij de eerstejaars jongens.

Tweedejaars miniemes Phebe Van Lokeren en Myrthe Baeten verdeelden plaatsen 1 en 2. Katarina Coppieters eindigde op plaats 8.
Bij de jongens viel Loui De Bilde dankzij een vierde plek nét naast het podium. Kilani Njema (8e) en Rowan Meunier (10e) zorgden voor nog twee plaatsen bij de beste tien. Tweedejaars Wout Van den Abbeel werd 8e, Jonas Claeys 9e.

Phebe en Hanne winnen

Cadette Sara Vercauter liep naar de overwinning en zag clubgenote Moia Hermans met een vierde plaats nét naast het podium eindigen.
Bij de jongens liet Arthur De Smet een zevende plaats optekenen. Maarten Willems was goed voor stek negen.

Scholiere Madeleine Raemdonck kwam als tweede binnen. In haar zog volgden een hele resem top-10 noteringen. In volgorde: Lotte Willems op plaats vier, met achter haar Hasse Mertens, Lotte Van Cante, Larissa Huyck en Julie Van Malderen.
Tristan Blommaert en Tuur Dieleman waren 8e en 10e bij de jongens.

Juniore Hanne Willems, die samen liep met de senioren en masters, kon alweer een overwinning bijschrijven op haar palmares.

Valerie en Arno: Dubbele overwinning

Valerie Rooms zorgde voor de eerste Lebbeekse overwinning op eigen bodem sinds 2015 en slechts de tweede ooit. De volledige erelijst van de afgelopen jaren kan je hier terugvinden. Mariska Tjeerdsma eindigde als vierde nét naast het podium, Tahnee Daman eindigde op plaats 7.

Bij de heren liep Arno De Feyter dan weer autoritair naar de overwinning. Ook Stan De Vleminck haalde dankzij een 7e plaats de top-10.

Liesbeth Plas eindigde op een vijfde plaats bij de masters dames, Tim De Ridder was bij de heren goed voor plaats 7. Kris De Ridder kwam als achtste over de meet. Ook Bert Verhasselt eindigde nog nét in de top-10 van zijn leeftijdscategorie.
Master Els Duvivier kon de zesde plaats bemachtigen bij de W50+. Sigurd Suys liep met een 10e plaats nog net in de top tien bij de M50+.

Volledig podium korte cross

De korte cross werd een kolfje naar de hand van Lebbeekse AC. Laurens Schockaert was duidelijk de sterkste Lebbekenaar in wedstrijd. Achter hem werd het spannend. Bo Van Aken trok uiteindelijk aan het langste eind en pakte zo het zilver voor Gerben De Backer en vierde Arne Teck. Verder lukten ook Yannis De Smedt en Niels Slachmuylders de top-10.

Acht overwinningen, zes zilveren en één bronzen medaille. De storm en wedstrijd op eigen bodem deden onze atleten duidelijk deugd. De organisatie wenst alle helpers nog eens hartelijk te bedanken voor het geleverde werk! Deze organisatie kwam tot stand met de samenwerking van gemeente Lebbeke.

Voor een fotoreportage van deze wedstrijd klik je hier.