175 Lebbekenaren aan de start van cross in eigen huis

Lebbeke
13
november 2022

Liefst 175 eigen atleten verschenen aan de start van de veldloop in Lebbeke, goed voor 28% van alle deelnemers. De veldloop rond de atletiekpiste kleurde dus erg blauw-wit dit jaar, met ook tal van podiumplaatsen voor onze atleten.

Kostia Atnagulov won de cross bij de atleten met een handicap voor clubgenoot Jarno Van de Vijver die het zilver binnen haalde. Bij de vrouwen werd een volledig Lebbeeks podium behaald: Svea Van den Bergh haalde het van Lotte Van den Abbeele en Nathalie Follaets.

Eerstejaars pupil Ferre Van Ransbeeck kwam als derde over de meet en mocht het brons ophalen aan het podium. Bij de tweedejaars pupillen was Lenn Van Den Abeele de beste van het hele pak. Ook Vic Nobels (5e) en Billy Van Cauwenbergh (8e) eindigden in de top-10.
Pupille Linde Vanballenberghe liep naar plaats vier. Tweedejaars Sam Stroobants (5e), Noé Colpin (8e), Marie Dauwe (9e) en Nina Tshikoyo (10e) lukten allen een top-10.

Tweedejaars miniem Niels Berlanger eindigde als zesde. Bij de eerstejaars meisjes lukten Aiko Engelaar (9e) en Ninon Hellinckx (10e) beiden een top-10. Tweedejaars Delfine De Smet haalde de overwinning binnen. Jolene Goossens kon als derde mee op het podium. Ook Maité Guns (7e) eindigde in de top-10.

Cadet Loui De Bilde lukte een tweede plaats en kon zo samen met clubgenoot Seth Van Cauwenbergh, die derde eindigde, het podium op. Ook Rowan Meunier eindigde met een 9e stek in de top-10.
Laurens Blommaert kon dan weer beslag leggen op het brons bij de scholieren heren.
Ook bij de meisjes werden er medailles gehaald. Lize Vermeir kaapte het brons weg bij de cadetten dames. Ruby Goossens, Tine HUysman, Lore Vermeir én Lien Maetens haalden allen de top-10 in diezelfde wedstrijd. Ook bij de scholieren werd brons behaald. Myrthe Baeten haalde een derde plaats, terwijl Zehra Berlanger als zesde over de meet kwam.

Bij de junioren lukte Neill De Cock een zilveren medaille. Ook Xander Cools (4e) en Maarten Willems (5e) kwamen in de buurt van het podium. Bij de dames haalde Margot Verhavert het zilver voor Nienke Van Campenhout die brons lukte.

M35 Tim De Ridder liep naar een bronzen medaille in zijn leeftijdscategorie. Pieter De Wolf kwam als vierde nipt tekort voor datzelfde podium. Kris Van Gucht wist zich met een 8e plek nog net in de top-10 te nestelen. Johan Smet lukte plaats 10 bij de masters M50.
Liesbeth Plas eindigde derde bij de vrouwen W35.

In de korte cross lukte Elena Kluskens het zilver voor Jana Kluskens. Lotte Willems, Marijke Vanbuggenhout en Larissa Huyck haalden allen de top-10.

Bij de senioren tot slot viel Siebe Van Campenhout nét naast het podium van de korte cross. Hij eindigde op een vierde plaats. Arne Boeykens (5e), Tristan Blommaert (8e) en Glen Smet (10e) eindigden in de top-10.
In de lange cross bij de senioren lukte Hanne Willems plaats vijf.

Door het grote aantal Lebbeekse deelnemers (liefst 175) schreven we enkel een verslag van de top-10 plaatsen. De knappe resultaten van al onze atleten zijn hier terug te vinden.

Een stand van het premiestelsel na de cross in Lebbeke kan je hier terugvinden.