Vijf atleten in de prijzen op “Memorial Falco Christiaens”

Lokeren
25
november 2018

De cross in Lokeren was erg populair bij de Lebbekenaren. Liefst 72 van onze atleten kwamen er in actie. De Memorial Falco Christiaens leverde medailles op voor Laurens Blommaert, Madeleine Raemdonck, Sara Vercauter, Lotte Van Cante en Ben Quintelier.

Heel wat top-10 plaatsen, winst voor Laurens

Marte Vermeir (10e) en Aiko Engelaar (12e) deden het voortreffelijk bij de eerstejaars benjamins. Tweedejaars June De Kempeneer (19e) en Lies Michiels (35e) deden het ook niet onaardig. Bij de jongens viel Otis Hofman met een vierde plaats nét naast het podium. Arno Vereecken wist in diezelfde reeks een 29e plaats te behalen. Bij de tweedejaars lukte Stan Van Mulders plaats 17, Arjen Braeckevelt eindigde 30e, Noah Ateca 40e, Ender Wauters 46e en Ruben Verschuere 48e.

Ook bij de pupillen werd er meteen knap geopend. Lien Martens liep naar de vijfde stek. Niet vel verder volgde Lize Vermeir op plaats acht. Merel Roelands (19e), Lien Vermaercke (27e), Lila Smismans (28e), Anne-Fleur Michiels (30e) en Lore Vermeir (33e) volgden verderop. Ook bij de tweedejaars deden de AC Lebbeke-atleten het uitstekend. Dieuwke Van Campenhout eindigde 13e, Lia De Ridder 15e, Tine Huysman 24e en Elena Ateca werd 37e.
Arne Van Nieuwenborgh (19e) bleek de enige deelnemer bij de eerstejaars pupillen jongens. Hij kon wel een plaats in de top-20 bemachtigen. Bij de tweedejaars lukte Klaas Legroux plaats 32e, Kobe Van Mulders werd 37e en Kilani Njema 38e.

De miniemen zetten de knappe reeks met top-10 plaatsen verder. Zina Looverie eindigde op een zevende stek. Nora Vereecken kwam als 31e over de meet. Tweedejaars Fran Jansegers lukte ook een zevende plaats, terwijl Alessandra Gheorghe nipt de top-10 miste met een 13e stek. Emma Muyshondt kwam als 19e binnen.
Bij de jongens lukte Jonas Claeys plaats 14 bij de eerstejaars. Tweedejaars Laurens Blommaert won bij de tweedejaars miniemen. Ook Lukas Raemdonck kon met een zevende stek een plaats in de top-10 afdwingen. Ward Vermaercke en Mauro Smismans eindigden op plaatsen 17 en 20.

Driemaal prijs voor CAD/SCHOL

De cadetten zetten de medailleoogst, ingezet door Laurens, verder. Madeleine Raemdonck en Sara Vercauter pakten plaatsen twee en drie. Noor Quintelier eindigde zesde en Timea Huyck zorgde dankzij een achtste stek voor de vierde top-10 plaats bij de cadettes. Larissa Huyck en Nienke Van Campenhout eindigden met een elfde en zestiende plaats nét buiten die top-10. Merel Geerts (22e) en Nona Engelaar (25e) bleven ook niet ver achter.
Xander Cools bleek de enige Lebbeekse cadet aan de start bij de jongens. Hij pakte een 23e plaats.

Lotte Van Cante zorgde ervoor dat ook bij de scholieren eremetaal naar Lebbeke kwam. Lotte liep naar plaats drie. Bij de jongens pakte ook Siebe Van Campenhout ei zo na het brons. Siebe kwam uiteindelijk als vierde over de meet. Tristan Blommaert en Tuur Dieleman eindigden op plaatsen 12 en 14.

Junior Glen Smet eindigde op een elfde plaats.

Top-10 voor Bo, Lotte, Delphine en Soraya

Heel wat atleten besloten in Lokeren ook deel te nemen aan de korte cross. Bo Van Aken liep naar een knappe zesde stek. Gaetan Van Laethem lukte plaats 12, terwijl Glen Braem 21e werd. Tim Dumarey volgde op plaats 25 en Philip Vermeiren werd 39e.

Lotte Hellinckx en Delphine Van Laethem liepen zusterlijk in elkaars spoor als zesde en zevende binnen op de lange cross bij de senioren dames. Soraya Meert en Mariska Tjeerdsma deden hetzelfde met plaatsen tien en elf.

Master Ben Quintelier derde

Bij de masters was Hilde Scholliers goed voor de vierde plaats bij de W50+. Els Duvivier kwam hier als negende binnen. Wim Heyvaert kwam met een vierde plaats net als Hilde nipt tekort voor een medaille in deze categorie. Sigurd Suys liep naar plaats vijf, Albert Van Nuffel lukte plaats acht.
Bij de masters M35+ eindigde Liesbeth Plas zevende, Eva Dierckens werd achtste. Master Ben Quintelier pakte het brons in deze categorie. Steve De Ridder volgde op plaats tien, Imed Njema werd 12e, Kris Van Gucht 14e, Johan Smet 23e, Didier Vanhaelemeesch 24e.