Cross Mechelen: Vier atleten in de prijzen

11
november 2018

De lokale club van Mechelen, RAM, wist een resem atleten op de been te krijgen voor hun jaarlijkse cross. De Antwerpse stad kreeg ook heel wat AC Lebbeke-atleten over het gras. Laurens Blommaert, Bo Van Aken, Madeleine Raemdonck en Sara Vercauter vielen in de prijzen.

Laurens beste bij de miniemen

Bij de kleinsten kwamen Tieme Bellon, Ender Wauters en Noah Ateca in actie bij de tweedejaars benjamins. Zij eindigden op respectievelijk plaatsen 38, 44 en 50.
Marte Vermeir (14e), Aiko Engelaar (17e) en Sanae De Meersman (31e) behaalden mooie prestaties bij de eerstejaars benjamins meisjes. Tweedejaars Junde De Kempeneer eindigde op plaats 23, Laura Rottiers 40e.

Pupil Arnaud Vermoesen kon plaats 13 binnenhalen. Arne Van Nieuwenborgh eindigde 27e. Tweedejaars Rowan Meunier werd 21e voor clubgenoten Wout Cools (29e), Klaas Legroux (31e) en Joppe Van Den Borre (42e).
Lize Vermeir behaalde een 16e stek bij de meisjes en deed zo beter dan clubgenotes Lore Vermeir (35e), Lien Vermaercke (39e) en Elena Deneef (49e). Tweedejaars Bente Van Ingelgem werd 15e, Dieuwke Van Campenhout 34e, Lia De Ridder 42e, Lobke Rottiers 56e en Elena Ateca 57e.

Bij de miniemen liep Laurens Blommaert naar de overwinning. Arthur Vermoesen (17e), Lukas Raemdonck (18e) en Ward Vermaecke (39e) volgden in zijn spoor.
Zina Looverie kon bij de meisjes de tiende plaats bemachtigen.

Dubbel prijs bij de cadetten meisjes

De cadetten en scholieren volgden het goede voorbeeld van de jeugd. Xander Cools was de enige die aan de start verscheen bij de cadetten jongens. Hij kon een 45e plaats behalen.
Bij de meisjes was het tweemaal raak. Madeleine Raemdonck won de wedstrijd, maar ook clubgenote Sara Vercauter mocht als derde mee het podium op. Met Noor Quintelier op plaats 8, Timea Huyck op stek 11e, Larissa Huyck als 14e, Nienke Van Campenhout als 17e en Merel Geerts op plaats 35 presteerden de cadettes ook in de breedte uiterst sterk.

Scholier Siebe Van Campenhout viel als vierde nét naast het podium van zijn leeftijdscategorie. Laurens Blommaert en Tuur Dieleman eindigden in elkaars spoor op plaatsen 21 en 22. Bij de meisjes lukten Lotte Van Cante en Femke Smet plaatsen 9 en 23.

Glen Smet kon de veertiende plaats behalen bij de junioren.

Brons voor Bo in korte cross

In de lange cross bij de dames lukte Lotte Hellinckx de dichtste ereplaats. Lotte finishte als zesde. Delphine Van Laethem volgde enkele tellen later op plaats negen. Mariska Tjeerdsma en Soraya Meert eindigden in elkaars spoor als 13e en 14e. Phaedra Vander Elstraeten kwam iets verderop binnen als 44e.

Er stond ook een korte cross op het programma in Mechelen. Bo Van Aken liep er naar plaats drie. Ook Arne Teck kon met een tiende plaats in de top-10 eindigen. Niels Slachmuylders (13e) lukte dat net niet. Michiel De Proft (20e), Glen Braem (23e), Niels Vandeperre (30e) en Tim Dumarey (38e) volgden verderop.

Bij de M50+ kwam ook Wim Heyvaert dicht in de buurt van de medailles. Wim kwam als vijfde over de meet. De jongere masters deden het ook niet onaardig, met een 12e plaats voor Ben Quintelier. David Jacops (25e), Steve De Ridder (26e), Kris Van Gucht (34e), Sigurd Suys (42e), Johan Smet (43e) en Didier Vanhaelemeesch (50e).
Eva Dierckens lukte de twaalfde plaats bij de dames. Katlijn D’Hondt pakte hier plaats 21.