Opwijk
09
november 2015

Aangename temperaturen, droog en af en toe een zonnetje. De weercondities in Opwijk zijn de afgelopen jaren wel eens anders geweest in november. Onze atleten zetten hun beste beentje voor op de cross van de buren van AC Opwijk.

Bij de allerjongsten van onze atleten, de benjamins, gingen Dieuwke Van Campenhout en Ruth Van Weverberg van start. Het duo finishte op plaatsen 9 en 11. Tweedejaars Stella De Blende kwam knap als zesde over de finish en ook Ella Galle wist de top-10 te halen. Zij kwam als negende binnen. Nora Vereecken finishte niet veel later op plaats 13.
Yarno Hendrickx kende wat tegenslag bij de eerstejaars benjamins. Hij strandde op de ondankbare vierde plaats. Wout Cools en Matteo Roelandts wisten met een 7e en 9e stek ook de top-10 te halen. Tweedejaars Alessio De Bilde lukte een achtste plaats.

Onze jongste atleten veroverden knap vijf medailles

Pupillen Zina Hendrickx en Emma Muyshondt bleven heel de cross in elkaars buurt om op plaatsen 5 en 6 te finishen. Tweedejaars Rhune Vanroose haalde met van clubgenote Sara Vercauter om zo de eerste twee Lebbeekse medailles toebedeeld te krijgen. Ine Van Damme finishte als zevende ook bij de eerste 10. Ella Heyvaert kwam als 11e over de meet, Louse Van Der Perre 12e, Hannelore Heymans als 14e, Nienke Van Campenhout 18e, Nona Heyvaert 20e, Paulien Lecoutere 22e en Shauni Van Nieuwenhove 23e.
Ook bij de jongens was het prijs. Opnieuw bezetten twee atleten met een blauw-wit truitje de eerste twee plaatsen. Toon Van Esbroeck haalde het van Elias Jacobs. Laurens Blommaert kwam als zevende over de meet. Lucas Raemdonck finishte op een 14e plaats, Dawit Hellemans kwam als 18e over de meet.

Ook onze miniemen vielen in de prijzen. Noor Quintelier lukte een derde plaats. Madeleine Raemdonck kwam met een vijfde plaats net tekort voor het podium. Kim Vermeir kwam als 9e over de meet. Nona Engelaar kon nét niet de top-10 binnenduiken: 12e.
Cedric Galle en Jules Peirlinckx waren de Lebbeekse vertegenwoordigers bij de jongens. Cedric kwam als 7e binnen, Jules lukte een 12e stek. Ook tweedejaars Tristan Blommaert slaagde erin een 7e plaats te bemachtigen. Tuur Dieleman finishte in zijn zog op plaats 9. Jelte D’Hondt, Jan Lecoutere en Arne De Braeckeleer kwamen respectievelijk als 14e, 18e en 19e binnen.

Ook bij de cadetten was de toon meteen gezet. Florence Van Laethem pakte brons in haar categorie. Femke Smet finishte op plaats 14. Bij de jongens kwam Siebe Van Campenhout als 6e binnen. Maxim Vermorgen finishte op een 15e plaats, Roel Robijns werd 18e.
Scholiere Lies Quintelier haalde een 11e stek terwijl Jente Van Campenhout op een 13e plaats binnen bolde. Bij de jongens was Bo Van Aken alle verzamelde tegenstand opnieuw te snel af. Jonas Van Biesen, Wout Vercauter en Glen Smet kwamen op plaatsen 6, 11 en 22 over de meet.

Twee keer goud bij de junioren

Amber Van de Maele pakte het goud bij de junioren. Ook bij de jongens ging de overwinning naar een Lebbekenaar. Gaetan Van Laethem kwam als eerste junior over de finishlijn. In zijn spoor lukte Arne Teck een bronzen medaille.

Niels Slachmuylders miste nipt het podium op de korte cross. Laurens Schockaert en Jan Van Den Broeck haalden hier in een onderlinge strijd plaatsen 1 en 2 binnen. David Jacops finishte op een 13e stek, Gregory Goossens werd 23e en Steven Brackx 26e.

Sofie De Proft pakt seniorenbrons

Seniore Sofie De Proft kwam als derde binnen bij de dames en mocht zo samen met Nina Lauwaert (VOLH) en Melissa Van Den Driessche (ACP) het podium op. Delphine Van Laethem lukte een 5e plaats en ook Soraya Meert wist met een 8e stek de top-10 te halen. Natalie De Ridder kwam als 14e seniore binnen.
Bij de heren lukte de broer van Natalie de beste prestatie. Tim De Ridder kwam als 10e binnen. Philip Vermeiren finishte op plaats 17.

Ilse De Ridder kon bij de masters dames een 9e plaats binnen te halen. Katlijn D’Hondt lukte in die categorie een 16e plaats. Marietta Hofmans eindigde op plaats 21, Krista Derdeyn werd 24e.
Bij de heren kon Ben Quintelier wel een podiumplaats bemachigen. Ben kwam als derde binnen. Tommy Van Weverberg viel net naast dat podium. Tommy kwam als 7e master binnen. Wim Heyvaert werd 16e, Dannie Van Campenhout 19e. Verder vonden we André Schepers, Johan Smet, Kris Vannieuwenhuyze, Sigurd Suys, Kurt Heymans, Dirk Van Campenhout en Didier Vanhaelemeesch terug.

Medailleteller stopt op 12

Naast de vijf jeugdmedailles van Rhune Vanroose, Sara Vercauter, Toon Van Esbroeck, Elias Jacobs en Noor Quintelier verzamelden onze cadetten, scholieren, junioren, senioren en masters nog eens 7 medailles. Florence Van Laethem, Bo Van Aken, Amber Van de Maele, Gaetan Van Laethem en Arne Teck zorgden voor de prijzen in de drie jongste categorieën. Sofie De Proft en Ben Quintelier zorgden voor medailles bij de senioren en masters.