Vier keer Lebbeke op het hoogste schavotje in Opwijk

Opwijk
05
november 2017

Rens Robberechts (BEN), Sara Vercauter (MIN), Laurens Blommaert (MIN) en Niels Slachmuylders (SEN) zorgden voor vier overwinningen in de cross van AC Opwijk. Bo Van Aken (JUN) en Tristan Blommaert (CAD) pakten zilver en brons.

Jeugd opent knap met drie overwinningen

Bij de jongste benjamins kregen we June De Kempeneer, Laura Rottiers en Ines Willems aan de start. Het drietal eindigde op plaatsen 7, 8 en 17. Lize Vermeir en Lila Smismans waren goed voor plaatsen 7 en 9 bij de tweedejaars meisjes. Verder finishten Lin Van Esbroeck en Lore Vermeir op plaatsen 16 en 18. Ella Baum en Anne-Fleur Michiels eindigden 21e en 22e.
Bij de benjamins ging de overwinning naar Rens Robberechts. Clubgenoten Arjen Braeckevelt en Tieme Bellon eindigden op plaatsen 7 en 9. Tweedejaars Janre Muyshondt klokte als vijfde af, Arnaud Vermoesen lukte in diezelfde categorie de 11e plaats en Dante D’Hondt werd 22e.

Dieuwke Van Campenhout was goed voor plaats 10 bij de eerstejaars pupillen meisjes. Benthe Van Ingelgem (14e), Ruth Van Weverberg (15e), Birte Leurelle (19e), Tine Huysman (22e), Britt Van Der Meersch (23e), Lobke Rottiers (25e) en Lore Christiaens (26e) volgden in haar spoor. Bij de tweedejaars kon Zina Looverie beslag leggen op plaats vijf. Anne Legroux (14e), Kato Robberecht (17e) en Nora Vereecken (18e) lieten ook knappe prestaties optekenen.
Emile De Ridder was de snelste Lebbekenaar bij de eerstejaars jongens. Emile beëindigde de veldloop op plaats vijf. Loui De Bilde (8e), Wout Cools (11e), Yarno Hendrickx (14e), Klaas Legroux (17e) en Chyano De Haeck (27e) volgden. Bij de tweedejaars verscheen enkel Joppe Van Den Borre aan de start. Hij eindigde op plaats 16.

Minieme Emma Muyshondt lukte een negende stek en bleef zo clubgenotes Alessandra Gheorghe (13e), Jante Recour (14e) en Jytte Leurelle (22e) voor. Bij de tweedejaars meisjes was Sara Vercauter goed voor de overwinning. Zij bleef een hele resem clubgenotes voor: Nienke Van Campenhout (12e), Nell Van Ransbeeck (13e), Nona Heyvaert (14e), Amelie Buyck (15e), Lotte Van Wemmel (16e), Ella Heyvaert (18e), Ine Van Damme (19e), Mirte Vlaeminck (20e) en Shauni Van Nieuwenhove (21e).
Ook bij de jongens stond een Lebbekenaar op het hoogste schavotje. Laurens Blommaert klopte iedereen bij de eerstejaars. Toon Van Esbroeck lukte plaats negen in dezelfde reeks, Dawit Hellemans werd 16e, Matthijs Huysmans 19e, Lyon De Wolf 20e en Mauro Smismans 21e. Bij de tweedejaars bereikte Wout Huysman de finish als 13e.

Bo en Tristan op het podium

Lotte Van Cante miste nipt de medailles bij de cadetten meisjes. Lotte eindigde op plaats vier. Eline Bervoets, Emma D’Hollander en Hanne Van Weverberg zorgden met een 7e, 9e en 10e plaats met een erg Lebbeeks getinte top-10 in deze categorie.
Bij de jongens kon Tristan Blommaert wél op het podium eindigen. Tristan wist het brons te veroveren. Tuur Dieleman werd 8e, Cédric Galle lukte plaats 12.

Scholiere Femke Smet eindigde op plaats achtbij de meisjes. Bij de jongens kon Siebe Van Campenhout met een vierde plaats nét geen medaille behalen.

Bo Van Aken moest bij de junioren enkel Marco Vanderpoorten (HAMM) voor zich dulden en pakte zo het zilver. Glen Smet lukte plaats 9.

Niels wint korte cross

Niels Slachmuylders – van Opwijk afkomstig – kon in eigen gemeente de overwinning in de korte cross bewerkstelligen. Hij haalde het van o.a. clubgenoten Danny Van Nuffel (10e) en Glen Braem (15e).
De twee enige senioren die in de lange cross aan de start verschenen waren Adriaan Van Buggenhout en Jeroen Seguin. Adriaan legde beslag op plaats negen, Jeroen finishte op plaats 17.

Bij de masters dames was Eva Dierckens goed voor een 9e plaats. Ben Quintelier en Tommy Van Weverberg vielen met een 4e en 5e stek nét naast het podium bij de masters heren. Imed Njema lukte plaats 7, Guy Wauters werd 22e, Sigurd Suys 23e, Kirs Vannieuwenhuyze 27e, Johan Smet 30e, Pascal Heyvaert 31e, Willem Van De Gucht 36e, Didier Vanhaelemeesch 41e en Maarten Huysman 42e.