Vier Lebbekenaren in de medailles op de cross in Opwijk

04
november 2018

Veel Lebbeeks volk aan de start van de veldloop in Opwijk afgelopen weekend. De buurgemeente mag jaarlijks een hele resem AC Lebbeke atleten ontvangen die de korte verplaatsing maken, en dat bleek dit jaar niet anders te zijn.

Benjamin Otis pakt zilver

Bij de benjamins meisjes lukte Marte Vermeir een vijfde stek. Aiko Engelaar en Louise Van Der Plas eindigden op plaatsen negen en dertien. Bij de tweedejaars was June De Kempeneer goed voor plaats 14, terwijl Rane Maes als 15e in haar spoor volgde. Laura Rottiers en Lies Michiels eindigden op plaatsen 24 en 25.
Otis Hofman pakte bij de benjamins de eerste Lebbeekse medaille. Hij eindigde op een tweede stek. Thibault De Brandt werd zevende. Tweedejaars Tieme Bellon (8e), Arjen Braeckevelt (11e), Gust Vandamme (12e) en Tibe Debisschop (13e) deden het ook niet onaardig.

De eerstejaars pupillen dan, waar Lize Vermeir, Lien Maetens en Merel Roelans plaatsen zeven tot en met negen innamen. Lila Smismans volgde iets verderop als 15e, Anne-Fleur Michiels werd 17e, Lore Vermeir 20e, Elena De Neef en Lila Verdickt finishten op respectievelijk de 24e en 25e plaats. Bij de tweedejaars was Bente Van Ingelgem goed voor plaats 9. Dieuwke Van Campenhout (17e), Tine Huysman (20e), Lia De Ridder (22e), Lore De Proft (24e), Lobke Rottiers (29e) en Ruth Hiel (30e) finishten iets verderop.
Arnoud Vermoesen lukte bij de jongens nét geen medaille. Hij eindigde op één seconde van het brons. Jarne Muyshondt en Arend De Mol lukten plaatsen 6 en 8. Arne Van den Abbeele werd 16e. Bij de tweedejaars was Rowan Meunier goed voor stek 8. Clubgenoten Wout Cools en Klaas Legroux volgden op plaatsen 13 en 14.

Zina en Noor nét naast het podium

Minieme Zina Looverie viel nipt naast het podium en eindigde vierde. Tweedejaars miniemes Fran Jansegers, Alessandra Gheorghe en Emma Muyshondt bezetten plaatsen zes tot en met acht. Jante Recour eindigde in diezelfde reeks op stek 12.
Bij de jongens was Joppe Van den Borre goed voor plaats 15 bij de eerstejaars. Tweedejaars Matthijs Huysman en Mauro Smismans eindigden op plaatsen 10 en 12.

Cadette Noor Quintelier viel nét naast het podium en eindigde haar race als vierde. Verder kwamen er geen cadetten in actie.

Siebe naar zilver, Eva en Ben pakken brons

Scholier Siebe Van Campenhout pakte het zilver in zijn leeftijdscategorie.

Er stond ook een korte cross op het programma in Opwijk. Arne Teck en Dieter De Ridder eindigden beiden in de top-10. Arne finishte op plaats vijf, terwijl Dieter achtste werd. Tim Dumarey (15e), Glen Braem (22e) en Albert Van Nuffel (26e) eindigden iets verderop.

In de lange cross voor seniroen was Soraya Meert de beste Lebbeekse op plaats zeven. Bij de heren was Tim De Ridder goed voor plaats vijf.

Eva Dierckens pakte het brons bij de masters. Zoë Von Arnim behaalde hier plaats vijf. Ook bij de heren vielen onze masters in de prijzen. Ben Quintelier lukte net als Eva het brons. David Jacops lukte plaats vijf, Kris Van Gucht (13e), Sigurd Suys (14e) en Maarten Huysman (19e) volgden allen iets verderop.
Hilde Scholliers en Els Duvivier eindigden vierde en achtste bij de masters W50+.