LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lebbeekse atleten zorgen in druilerig Opwijk voor 20 medailles!

Lebbeke
03
november 2019

Onder druilerige omstandigheden mochten onze atleten zondag aan de slag in buurgemeente Opwijk. Onze club zakte met liefst 91 atleten af naar de velden van Droeshout.

Benjamins lukken tweemaal goud-brons

De eerste reeks die startte in Opwijk was het meteen prijs voor onze Lebbeekse atleetjes. Benjamine Lotte Van Gehuchten gaf iedereen het nakijken, en clubgenote Lily Louise Deneef mocht als derde mee het podium op. Ilah Vandamme eindigde op stek 12. Bij de tweedejaars misten Aiko Engelaar, Roxanne Campo en Lien Van Hoorde allen net het podium. Zij veroverden plaatsen 4 tot en met 6. Verderop lukte Marte Vermeir stek 10. Lise Aelbrecht (15e), Kaat Van Nieuwenborgh (16e)en Lamar Alghorra (17e) eindigden nog iets verder.

Ook bij de eerstejaars benjamins jongens was het raak. Net als bij de meisjes ging zowel het goud als brons naar Lebbeke. Lenn Van den Abeele won, Vic Nobels pakte brons. Senne Verdickt (6e), Lander De Boeck (7e) en Kean Cooreman (11e) eindigden verderop.
Tweedejaars Siebe Mahieu en Bram Van Niewenborgh pakten plaatsen acht en negen.

Pupille Delfine pakt zilver

Bij de pupillen lukte Delfine De Smet het zilver. Clubgenotes Lisa De Meyst (5), Maité Guns (6), June De Kempeneer (7), Jolene Goossens (8), Rane Maes (10) en Yinthe Cooreman (16) eindigden iets verderop. Ook bij de tweedejaars werd raak geschoten met zilver voor Lize Vermeir en brons voor Lien Maetens. Lila Smismans (7), Millie Van Niewenborgh (8), Ruby Goossens (11), Merel Roelands (12), Lore Vermeir (14), Lien Vermaercke (16), Elena Deneef (18), Lia Verdickt (19), Helena Cooreman (21) en Lise Dery (22) volgden verderop in de uitslag.

Bij de jongens liepen Noah Ateca, Tieme Bellon, Ferre Pauwels, Ruben Verschueren en Tibe Debisschop allen in elkaars spoor naar plaatsen 8 t.e.m. 12. Op plaatsen 14 t.e.m. 17 vonden we Jonas De Boeck, Gust Vandamme, Xander Van Nijverseel en Mohammed Alghorra terug. Tweedejaars Arne Van Niewenborgh lukte plaats 11.

Overwinning voor Myrthe

Met de miniemen stond de laatste jeugdcategorie van de dag aan de start. Tine Huysman zorgde bij de eerstejaars meisjes meteen voor een prijs. Zij lukte het brons. Verderop liepen Lore De Proft, Elena Ateca, Githe Van Mol, Dieuwke Van Campenhout en Emely De Vis naar plaatsen 9 tot 13. Nina Van Nieuwenborgh lukte een 16e stek.
Ook bij de tweedejaars was het twee keer raak. Myrthe Baeten lukte de overwinning voor Phebe Van Lokeren. Zina Looverie kwam als vijfde over de meet, Nora Vereecken lukte stek 7.

Bij de jongens geen prijzen, maar wel een resem ereplaatsen. Rowan Meunier, Loui De Bilde en Emile De Ridder eindigden respectievelijk 6e, 7e en 8e. Verderop volgde Klaas Legroux (10e), Glenn Nieuborg (11e) en Ferre Milis (13e).

Cadetten en scholieren triomferen

Als het bij de jeugd al fantastisch was, dan werd het bij de cadetten en scholieren alleen nog maar mooier. Sara Vercauter en Manon Van Roy lukten de eerste twee plaatsen bij de cadetten meisjes. Nienke Van Campenhout eindigde op plaats 7, Fran Jansegers werd 11e.
Ook bij de jongens was het meteen prijs. Laurens Blommaert kwam als tweede over de meet. Arthur De Smet (5e), Maarten Willems (8e), Lukas Raemdonck (15e), Xander Cools (16e) en Matthijs Huysman (17e) volgden verderop.

Onze scholieren dames zorgden voor het mooiste podium. Madeleine Raemdonck, Eline Bervoets en Lotte Willems bezetten het volledige podium. Larissa Huyck en Lotte Van Cante maakten het Lebbeekse feestje nog mooier door plaatsen vier en vijf in te nemen.
Bij de jongens lukte Tristan Blommaert het brons. Hij bleef zo o.a. clubgenoot Tuur Dieleman (7e) voor.

Goud voor Valerie en Hanne

Bij de gemengde reeks junioren, senioren en masters dames kregen we slechts twee Lebbeekse deelnemers aan de start. Maar beide atletes eindigden wel op het hoogste schavotje. Valerie Rooms pakte de overwinning bij de seniores, Hanne Willems was de beste bij de juniores.

In de korte cross misten Niels Slachmuylders en Yannis De Smedt met respectievelijk een vierde en vijfde plaats nipt het podium. Brent Soetsens (9e), Arne Boeykens (10e), Niels Vandeperre (12e) en Philip Vermeiren (19e) volgden verder in de uitslag.

Master Ben Quintelier lukte het brons in zijn leeftijdscategorie. Bert Van Der Hasselt pakte plaats vijf, Kris Van Gucht en Maarten Huysman volgden verderop. In de categorie M55+ pakte ook Sigurd Suys het brons.

Onze jeugdatleten (benjamins, pupillen en miniemen) lukten drie overwinningen, pakten drie zilveren en vier bronzen medailles. Onze cadetten en scholieren deden er nog eens twee overwinningen, drie zilveren en een twee medailles bij. Bij de junioren en senioren dames werden er nog eens twee overwinningen aan toegevoegd. De masters deden met twee bronzen medailles hun duitje in de zak.

De wedstrijd in Opwijk was zo goed voor 7 gouden, 6 zilveren en 7 bronzen medailles.

Klik hier om naar de fotoreportage te gaan. Foto’s mogen steeds doorgemaild worden naar webteam@lebb.be.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube