AC Lebbeke verovert Nederlandse Vlissingen: 5x goud, 6x zilver en 6x brons

Vlissingen (NED)
05
maart 2018

Het Nederlandse Vlissingen werd afgelopen weekend onder de voet gelopen door een blauw-witte meute. Onze jaarlijkse buitenlandse verplaatsing stond dit weekend op het programma. De Zeelandse kustgemeente mocht heel wat van onze atleten ontvangen.

De leeftijdscategorieën zijn bij onze Nederlandse buren iets anders dan deze in België. Een ingewikkelde naam “Jongens pA2” komt overeen met de pupillenreeks. Joppe Van den Borre werd zevende in deze categorie. Bij de meisjes was M. Njema goed voor plaats vijf. Zina Looverie pakte het zilver in deze categorie, terwijl Nora Vereecken op een negende stek eindigde.
In de jongste categorie, “Meisjes pA1” kon Dieuwke Van Campenhout zegevieren. Jarne Muyshondt werd tweede bij de jongens.

De categorie “Jongens D” is overeenkomstig met de miniemen. Laurens Blommaert liep hier naar de overwinning. Dawit Hellemans eindigde op plaats 13. Nienke Van Campenhout viel met een vierde plaats nipt naast het podium bij de meisjes. Ella Heyvaert werd zesde, Alessandra Gheorge 8e en Jante Recour 13e. Xander Cools was goed voor een bronzen medaille.

Van 1 tot 6 bij cadetten meisjes

In de categorie “Jongens C” (cadetten) liep Tristan Blommaert naar het goud. Hij bleef zo clubgenoot Tuur Dieleman (zilver) voor. Ook bij de “Meisjes C” ging en de eerste twee medailles én het brons naar Lebbeke. Madeleine Raemdonck haalde het van Noor Quintelier. Timea Huyck pakte het brons voor Lotte Van Cante, Emma D’Hollander en Larissa Huyck.

Siebe Van Campenhout pakte brons bij de “Jongens B” (scholieren). Leeftijdsgenoot Maxim Vermorgen werd achtste. Bij de meisjes B was er een vijfde plaats weggelegd voor Femke Smet. Lies Heyvaert werd zesde.
Glen Smet pakte het zilver bij de “Jongens A” (junioren). Bo Van Aken lukte het goud!

Senioren en masters scoren

Bij de seniores dames kon Stephanie Saerens het brons veroveren. Philip Vermeiren en Glen Braem finishten op plaatsen 12 en 13 in de lange cross bij de heren.
Er was ook een korte cross voorzien. Niels Vandeperre eindigde hier nipt naast hetpodium op een vierde plaats. Niels Slachmuylders werd zesde.

Ilse Saerens kon ook bij de M35 brons veroveren. Daardoor viel Katlijn D’Hondt met een vierde plaats nipt naast het podium. Ben Quintelier en Tommy Van Weverberg veroverden zilver en brons in deze leeftijdscategorie. Imed Njema eindigde op een vierde plaats. Dannie Van Campenhout was goed voor plaats acht.
In de leeftijdscategorie 45-55 jaar kon Pascal Heyvaert eindigen op plaats zeven. Kris Vannieuwenhuyze eindigde negende, Johan Smet werd 10e, Maarten Hysman 12e, Jan Moens 13e en Peter Uyttersprot 23e.