Zeven podiumplaatsen in de Wespelaarse veldloop

Wespelaar
02
december 2018

Ruim 30 atleten van AC Lebbeke trokken op deze grijze zondag naar de 67ste Roba Veldloop in Wespelaar. Ze keerden terug met 3 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles.

Bij de G-Atleten scoorde Niels Vandeperre meteen met een 1ste plaats. Philip Vermeiren eindigde knap vierde maar viel net naast het podium.

Bij de benjamins tweedejaars kon Noah Ateca beslag leggen op de 23ste plaats. In diezelfde categorie zorgde Lien Martens voor de tweede (bronzen) medaille.

Tine Huysmans eindigde 12de bij de pupillen eerstejaars.  Dieuwke Van Campenhout finishte op de 18de plaats.  Elena Ateca eindigde 29ste. In de categorie pupillen tweedejaars konden Wout Cools en Klaas Legroux beslag leggen op de 11de  en 13de plaats.
Emma Muyshondt kon zich knap binnen de top tien houden bij de tweedejaars miniemen en kwam als 9de aan. Laurens Blommaert haalde het goud binnen bij de miniemen tweedejaars en bezorgde Lebbeke de derde medaille. Matthijs Huysmans en Flyon De Wolf eindigden verderop 25ste en 26ste.

Drie medailles bij de CAD/SCHOL

Bij de cadetten kon Sara Vercauteren scoren met een derde plaats en alweer een medaille. Noor Quintelier liep naar plaats vier en eindigde dus net naast het podium. Timea Huyck liep naar plaats 7 en zus Larissa plaats 10.  Nienke Van Campenhout plaatse zich als 12de.
Xander Cools legde beslag op de 11de plaats.

Bij de scholieren stond  Lotte Van Cante als enige Lebbeekse aan de start en ze kaapte een knappe 2de plaats weg. Bij de jongens schitterde Siebe Van Campenhout op de 1ste plaats. Tristan Blommaert finishte met de 8ste  plaats nog ruim binnen de top tien.

Mariska Tjeerdsma liep zich knap naar de 5de plaats bij de seniores. Delphine Van Laethem had een mindere dag en diende op te geven.

Liesbeth derde bij de masters

Ook in deze categorie kon Lebbeke scoren met een bronzen medaille. Marijke Vanbuggenhout finishte nog knap binnen de top tien met een 8ste plaats. Katlijn D’Hondt en Hilde Scholliers vielen net buiten de eerste tien met resp. een 11de  en 12de plaats. Els Duvivier kwam als 17de over de eindmeet.

Bij de masters +50 kon Wim Heyvaert zich met de 9de  plaats binnen de top tien houden. Glen Smet bereikte de aankomst als 15e  bij junioren.

In de groep masters 35-40-45 stonden nog vijf atleten van de club aan de start. Ben Quintelier bereikte de finish op een knappe 6de plaats. David Jacops palmde plaats 19 in. Sigurd Suys en Johan Smet streden voor plaats 25 en 26. Didier Vanhaelemeersch tot slot pakte plaats 31.