Matige Lebbeekse belangstelling voor de veldloop in Wichelen

Wichelen
17
december 2017

Slechts 34 van onze atleten trokken naar Wichelen om er rond het meer te crossen. Zij deden het niet onaardig, maar slaagden er niet in om met medailles terug huiswaarts te keren.

June De Kempeneer en Lies Michiels finishten als 9e en 22e bij de eerstejaars benjamins meisjes. Bij de tweedejaars lukte Lize Vermeir plaats 12, Lore Vermeir werd 16e. Bij de jongens lukte Rens Robberecht plaats 5, terwijl Ender Wauters op plaats 27 eindigde. Tweedejaars Dante D’Hondt werd 32e.

Bij de pupillen liep Dieuwke Van Campenhout naar stek 16. In haar zog volgden Githe Van Mol en Lore De Proft op plaatsen 26 en 27. Tweedejaars Zina Looverie finishte als 10e, Nora Vereecken (33e) en Kato Robberecht (37e) volgden iets verderop. Bij de jongens was Matteo Roelandts goed voor de 16e stek. Wout Cools en Lars Raes eindigden op plaatsen 29 en 30.

Bij de miniemen lukte Alessandra Gheorge de 20e prestatie. Nienke Van Campenhout en Sara Vercauter eindigden op plaatsen 16 en 17 in de race van de tweedejaars miniemen. Arthur Vermoesen was de snelste Lebbekenaar bij de jongens. Hij eindigde op plaats 9 en ging zo clubgenoten Lucas Raemdonck (21e), Lyon De Wolf (30e), Dawit Hellemans (35e) en Mauro Smismans (41e) vooraf.

Weinig Lebbeekse belangstelling van oudere atleten

Cadette Madeleine Raemdonck finishte zevende. Leeftijdsgenote Larissa Huyck kwam op een 15e plaats over de meet.

In de korte cross voor senioren lukte Danny Van Nuffel een 17e plaats. Hij eindigde zo voor clubgenoot Aiko De Mol die als 23e over de meet kwam. In de lange cross kwam enkel Kris Van Gucht aan de start bij de senioren. Hij beëindigde de wedstrijd op plaats 22.

Masters Maarten Milis en Didier Vanhaelemeesch liepen naar plaatsen 36 en 42 in hun categorie. Bij de dames eindigde Els Duvivier in diezelfde leeftijdscategorie op plaats 16. In de race voor masters heren M50 lukte Sigurd Suys plaats 15, Albert Van Nuffel werd 23e.