LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Tien medailles op de cross in Zele

Zele
26
november 2017

Liefst tien atleten wisten een medaille te behalen tijdens de cross in Zele. Juniore Laure De Knop was daarbij de enige die kon zegevieren. Verder werden vijf zilveren en vier bronzen medailles veroverd. Een beknopt verslag van een geslaagde namiddag.

Driemaal prijs bij de jeugd

Bij de benjamins liep Laura Rottiers naar een bronzen medaille. Marie Dieltjens (HAMM) en Ella Poppe (AVLO) waren hier goed voor goud en brons. Bij de tweedejaars meisjes viel Lize Vermeir met een vierde plaats nipt naast het podium.
Ook bij de jongens was er Lebbeeks succes. Rens Robberecht pakte net als Laura de bronzen medaille bij de eerstejaars benjamins. Ook bij de tweedejaars jongens verliep de wedstrijd net als bij de meisjes. Jarne Muyshondt viel met een vierde plaats nét naast het podium.

Pupille Zina Looverie kende geen geluk en eindigde vierde bij de eerstejaars, net naast het podium. Ook minieme Sara Vercauter miste met een vijfde plaats nipt eremetaal.
Bij de jongens was Laurens Blommaert wel goed voor een medaille. De miniem lukte zilver na Alexander Barbio (KAAG) en voor Per De Decker (SPBO).

Madeleine pakt eerste crossmedaille

Cadette Madeleine Raemdonck veroverde haar eerste crossmedaille van het seizoen. Madeleine eindigde tweede achter Amelie Sonneville (KAAG) en voor Laura Maes (HAMM). Ook Lotte Van Cante eindigde in de top-10. Bij de jongens lukte Tristan Blommaert een negende stek.

Scholier Siebe Van Campenhout lukte ook al een zilveren medaille. Tom Verheyden (EA) was de enige die sneller was. Ruben Willockx (HAMM) kon als derde mee het podium op.

Laure De Knop was de beste van het pak bij de junioren. Zij klopte o.a. Emma De Keyser (RCG) en Febe Maes (RCG).

Bo schiet raak tussen de senioren

In de korte cross snelde Bo Van Aken in zijn eerste cross bij de senioren als junior naar een zilveren medaille. Clubgenoot Niels Slachmuylders kon als derde mee het podium op. Ook Gaetan Van Laethem liep met een zesde stek naar een plaats in de top-10.

Bij de senioren in de lange cross was er een top-10 plaats voor Lotte Hellinckx, Delphine Van Laethem én Karolien De Proft bij de dames. Lotte eindigde op plaats 5, Delphine op 7 en Karolien werd 10e.

Master Sofie Dierickx pakte een vijfde stek. Hilde Scholliers en Els Duvivier liepen naar de vierde en achtste stek bij de Masters W50.
Bij de heren vanaf 35 jaar liepen Ben Quintelie ren Tommy Van Weverberg naar zilver en brons. Enkel Kurt Maenhout (HALE) kon het Lebbeekse duo kloppen. Junior Jonas Van Biesen lukte een plaats in de top-10.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube