3 overwiningen voor LEBB in Zele

Zele
24
november 2019

Het voorbije weekend konden de veldlopers kiezen tussen verschillende clubverplaatsingen. Liefst 88 atleten maakten de korte verplaatsing richting Zele om de "Memorial Falco Christiaens" af te werken in het sportpark Ter Elst. Een parcours met enkele lange stukken langs het voetbal en tennis terrein, korte bochtjes in het bosstuk en vanaf cadet moest er een brug overgelopen worden. De Lebbeekse atletiekclub was goed voor 3 overwiningen.

Zilver voor Lotte en brons voor Lenn

Lotte Van Gehuchten was de eerste Lebbeekse van de dag die het podium op mocht. Lotte behaalde een zilveren medaille bij de eerste jaars benjamins meisjes. In dezelfde reeks finishte Lily Louise Deneef met plaats 10 nog net in de top-10. Net er buiten eindigde Marie Dauwe 11de en Jutta Joostens 32ste.
Bij de tweedejaars konden Aiko Engelaar (6de) en Roxanne Campo (7de) een plaatsje in de top 10 bemachtigen. Iets verderop eindigde Fien De coster 11de, Marte Vermeir 14de, Lien Van Hoorde 20ste en Anisya Willems 25ste.

In de reeks eerstejaars jongens was het Lenn Van Den Abeele die het podium op mocht. Lenn veroverde de bronzen medaille. Vic Nobels nestelde zich nog net in de top-10 op de 10de plek.
Kean Cooreman werd 32ste.
Otis Hofman kon een plaatsje in de top-10 bemachtigen bij de tweedejaars. Otis werd 7de, Hannes Raes 13de en Eliam Pelicaen 32ste.

Eremetaal voor Lize en Arnaud

Bij de eerstejaars pupillen meisjes vochten de meisjes van LEBB een strijd voor de plaatsen net buiten de top-10. Lily Verhulst werd 14de, Maité Guns 15de, June De Kempenheer 17de, Renske Van Den Abbeel 18de, Rane Maes 19de en Yinthe Cooreman 35ste.
Liefst 10 tweedejaars meisjes van Lebbeke stonden aan de start. Lize Vermeir kwam als 2de onder de finishboog door en mocht het podium op voor de zilveren medaille. Lien Maetens lukte met de 10de stek nog net een top 10 plaats. Millie Van Nieuwenborgh 14de, Merel Roelands 17de, Lou Van Malderen 19de, Lila Smismans 21ste, Lore Vermeir 23ste, Lien Vermaercke 28ste, Lia Verdickt 29ste en Elena Deneef 32ste.

In de reeks met eerstejaars jongens eindigde Stan Van Mulders 23ste, Tieme Bellon 26ste, Lander Delbeke 42ste, Ruben Verschuere 45ste, Ender Wauters 46ste en Cis Joostens 50ste.
Arnaud Vermoesen pakte de bronzen medaille bij de tweedejaars pupillen. In dezelfde reeks eindigde Mauro Kluskens 32ste en Jarne Muyshondt 34ste.

Bij de eerstejaars miniemen meisjes liep Tine Huysman naar een top-10 notering door de 8ste plek te veroveren. Net er buiten finishte Lore De Proft 12de, Emily De Vis 13de, Githe Van Mol 19de en Nina Van Nieuwenborgh 28ste.

Yarno Hendrickx eindigde bij de eerstejaars miniemen op plaats 20, Kobe Van Mulders 30ste, Ferre Milis 31ste, Lars Raes 32ste, Lukas Delbeke 34ste.
Wout Van Den Abbeel liep als 13de over de streep bij de tweedejaars pupillen jongens.

Moia, Elena en Madeleine op het podium

Bij de cadetten meisjes spurtte Moia Hermans naar de 2de plaats. Lien De Cock eindigde nog in de top 10 op plek 7, Shauni Van Nieuwenhove viel hier net buiten op plaats 12.
Maarten Willems liep naar de 12de plaats bij de cadetten heren, Lukas Raemdonck werd 24ste.

Bij de scholieren dames leek het op een clubkampioenschap van de Lebbeekse Atletiekclub met maar liefst 9 deelnemers. Elena Kluskens spurtte naar de zilveren medaille. Madeleine Raemdonck mocht als derde mee het podium op. Net naast de podiumplaatsen eindigde Jana Kluskens 4de, Eline Bervoets 5de, Lotte Willems 7de, Larissa Huyck 8ste, Demi Daelman 9de, Hasse Mertens 10de en Nona Engelaar 13de.

Samen met de scholieren dames liepen de master 50+ dames ook hun wedstrijd. Hier veroverde Els Duvivier een plaatsje in de top-10 met plek 8.
Bij de scholieren heren sprintte Tristan Blommaert 8ste en Tuur Dieleman 10de naar top-10 noteringen.

Net zoals bij de dames liepen de master 50+ ook hier hun wedstrijd samen met de scholieren. Sigurd Suys, 5de en Johan Smet 7de waren goed voor plaatsen in de top 10.

Overwinningen voor Hanne, Valerie en Arno

Hanne Willems pakte de gouden medaille bij de junior dames. In de wedstrijd die ze samen met de senior en master dames afwerkte moest ze maar één senior dame voor laten namelijk Valerie Rooms. Zij liep als eerste de finishlijn over en veroverde zo de gouden medaille bij de senior dames. Net in de top-5 eindigde Amber Teugels op plek 5.

Marijke Vanbuggenhout bemachtigde een top-10 notering door als 10de master over de meet te lopen.

In de korte cross bij de heren spurtte Arno De Feyter naar de gouden medaille. Iets verder in de uitslag eindigde Arne Teck 13de, Arne Van Opstal 17de, Brent Soetens 19de, Arne Boeykens 20ste, Glenn Smet 27ste en Bart Raemdonck 31ste.

In de junioren-categorie finishte Siebe Van Campenhout net buiten de podiumplekken op plaats 4. Samen met de juniors werkte de master heren hun wedstrijd af.
Ook hier eindigde Ben Quintelier net naast het podium op plaats 4. Steve De Ridder 8ste, Kris Van Gucht 10de, Pieter De Wolf 11de en Jeroen Vermaercke 18de liepen in dezelfde reeks.

Foto’s mogen worden doorgemaild naar webteam@lebb.be.

Klik hier om een tussenstand van het premiestelsel te bekijken.