LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Cursus “Aspirant initiator atletiek”

Lebbeke
30
oktober 2017

De cursus aspirant-initiator van de Vlaamse Atletiekliga is een praktijkgerichte opleiding van 16 uur waar je aan de hand van specifieke spelvormen leert omgaan met jongeren (6 tot 12 jaar) in een sportieve omgeving.

In de cursus staan spelvormen omschreven per doel (uithouding, snelheid,….) ivm lopen, springen en werpen. De cursus is opgebouwd om toe te passen in atletiektrainingen voor jongeren, en is toepasbaar in alle sporten waar wordt gelopen en gesprongen.

Deze cursus is voor jou als:

  • je graag met jongeren werkt, via gerichte spelvormen.
  • je nog niet echt weet hoe je dit aanpakt.
  • je een eerste stap wil zetten in een trainersfunctie.
  • je jongeren wil begeleiden in bv. speelpleinwerking of onderwijs.
  • je als ouder wat spelvormen wil aanleren voor de kids

Praktische informatie

Elke cursist ontvangt een handige Spelenmap met heel wat spelvormen en ook enkele theoretische delen die met de docent wordt doorlopen. (Hoe organiseer ik een Kid’s Athletic?,
gebruik van alternatieve materialen, …). Nadien worden de spelvormen in de praktijk toegepast en leert de cursist een spelvorm aanbrengen bij kinderen.

De cursus gaat door op zaterdag 10 en 17 maart, zondag 18 maart en zaterdag 24 maart 2018. Telkens van 12u30 tot 16u30 op de atletiekpiste van Vilvoorde.

Dit is een praktijkgerichte opleiding, dus is sportieve kledij een must. De praktijkoefeningen gaan door op de atletiekpiste. Om notities te nemen neem je schrijfgerief mee.

Inschrijven en meer info

Mail naar nicole@atletiek.be met vermelding van je naam, voornaam, adres, geboortejaar, telefoon, rijksregisternummer en de plaats waar je de cursus zal volgen.

Meer info kan je terugvinden op de website van de Vlaamse Atletiekliga.

De cursus kost € 70 en dient te worden overgemaakt op BE07 4300 0512 9166 met vermelding van ‘plaats van deelname + naam van de cursist’. Indien je je cursus wenst in de praktijk te gebruiken en een engagement aangaat als trainer bij AC Lebbeke, komt onze club je volledig tegemoet in de kosten.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube