LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Historia: Onze Belgische kampioenen AC

Lebbeke
23
juli 2013

De Belgische kampioenschappen voor alle categorieën zitten er weer op. Geen van onze atleten kon zich dit jaar tot kampioen kronen, maar verwonderlijk is dat niet. In de geschiedenis van onze club konden tot noch toe slechts 3 atleten het hoogste schavotje op om samen 5 outdoortitels te veroveren.

Julien Michiels was de eerste atleet die slaagde in de opdracht. Hij veroverde in 1979, 1981 en 1982 drie titels op de halve fond. Hij haalde het goud in respectievelijk 1.49.4, 1.52.40 en 1.49.52.
Julien mocht deelnemen aan verschillende grote kampioenschappen en heeft nog steeds het clubrecord op de 800m achter zijn naam staan. Hij liep in 1982 op de piste van het Noord-Spaanse La Coruña 1.46.5. Die prestatie zou ook nu nog goed zijn voor de snelste Belgische tijd op deze afstand.

In 1986 sprong Kris De Ridder tijdens het polsstokkampioenschap over 5m20. Een prestatie die je tot op de dag van vandaag nog steeds in de clubrecords kan terugvinden. Kris sprong bij de junioren al eens 5m15 in Amsterdam en raakte in Rijsel als scholier over 4m90. Hij was ook een begenadigd sprinter en hoogspringer, getuige zijn clubrecords in het hoogspringen en verspringen. Met 1m92 en 6m40 staan ook deze scholierenrecords op zijn naam.

Enkel Heidi Mariën slaagde er al in om bij de vrouwen een gouden medaille te veroveren. Zij wierp in 2001 haar speer 49m60 ver. Ook die prestatie is nu nog steeds een clubrecord en was ook lange tijd een Belgisch record. Heidi slaagde er onder begeleiding van Roger Dieltens overigens bij de junioren al in om een Belgisch record te werpen. Dat record staat met 54m05 nog steeds op haar naam.

Alle Belgische kampioenen kan je hier terugvinden:

Op zoek naar meer geschiedenis? Klik hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube