LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

De drie van … Dries De Smet

Lebbeke
21
oktober 2015

Onze atleten worden gedreven door een verlangen om te presteren. Om sneller te gaan. Om hoger en verder te springen en werpen. Wanneer we de drie hoogtepunten uit een atletiekcarrière vragen, dan staan ze allen voor een moeilijke keuze. Dit zijn "de drie van" Dries De Smet.

Dries is een ‘jeugdproduct’ van onze club. De junior heeft er al enkele knappe jaren op zitten met meerdere provinciale, Vlaamse én Belgische titels. Een top drie opstellen wordt dus aartsmoeilijk. Drie(s’) topmomenten:

3. Youth Memorial Van Damme (2015)

Een week na mijn titel op de 1500m zou Jochem vast en zeker revanche willen nemen. Hij liet z’n broer haaswerk verrichten en vanaf de eerste meters zaten we op Belgisch record tempo. Deze keer moest ik vroeg afhaken en de laatste ronde was een strijd van man tegen man, waarin ik de mindere bleek te zijn. Dankzij het haaswerk wist ik wel een toptijd uit de brand te slepen: 2’27 en de vijfde tijd aller tijden (maar ik had toch liever gewonnen)!

2. Youth Memorial Van Damme (2014)

In een eindspurt met –alweer- Jochem, kon ik voor een (half)vol Koning Boudewijn stadion de winst binnenhalen. Na 600m zat ik ingesloten en moest ik helemaal buitenom aan een inhaalrace beginnen, met als gevolg een rondje in 55″, de beelden van deze wedstrijd staan voor eeuwig op mijn geheugen gegrift.

1. Belgisch kampioen 1500m (2015)

Dit was zonder twijfel de mooiste overwinning uit mijn carrière. Niemand had me op voorhand voorspeld als winnaar. Zelfs ik niet. Mijn voornaamste concurrent was namelijk Belgisch recordhouder Jochem Vermeulen, die ook op het WK aanwezig was. In een spannende eindspurt klopte ik hem op de meet met 20 honderdsten verschil. Ik was zo kapot dat ik een halfuur moest neerliggen, zeker een moment dat ik voor altijd zal onthouden!

Bekijk de volledige artikelreeks hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube