LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

De drie van … Jan Vierendeels

Lebbeke
14
oktober 2015

Onze atleten worden gedreven door een verlangen om te presteren. Om sneller te gaan. Om hoger en verder te springen en werpen. Wanneer we de drie hoogtepunten uit een atletiekcarrière vragen, dan staan ze allen voor een moeilijke keuze. Dit zijn "de drie van" Jan Vierendeels.

Jan begon pas enkele jaren terug als master met atletiek. Sindsdien verzamelde hij vele titels, brak records en ging zelfs naar het wereldkampioenschap. Maar dit zijn de drie topmomenten die Jan zelf nog net iets hoger inschat dan alle andere.

3. Belgisch record 4x400m (2014)

Het Belgisch clubrecord op de 4x400m met het masterteam van AC Lebbeke was een fantastisch moment. We moesten gemiddeld onder de 54 seconden lopen om het oude record te halen. Na een namiddag BvV’en was dat eigenlijk niet echt mogelijk, dachten we. En toch is het gelukt. Pas toen we dit jaar met hetzelfde team zes seconden trager liepen begonnen we goed te beseffen dat we toch wel snel gelopen hadden het jaar ervoor.

2. Belgische titel 400m indoor (2013)

Het was de allereerste 400m die ik zo snel liep (53″32). Komende van een tijd van 56″92 in de zomer het jaar ervoor. De prestatie kwam vooral door vier keer i.p.v. twee keer per week te trainen, waaronder de plyotraining en ook een paar kilootjes te vermageren. In die wedstrijd kon ik de twee honden die gingen vechten om het been (Johan Pieroni en Frank Dawyndt) net achter mij laten. Ik denk dat ik redelijk zot snel doorkwam in hun ogen en ze gingen er van uit dat ik wel ging stilvallen…
In de zomer die erop volgde waren ze wel beiden voor mij op het BK. Maar toch liever eens winnen en eens derde, dan bijvoorbeeld twee keer tweede. :)

Op de Sportquiz van de sprinters diezelfde avond kreeg ik een gouden spike van de sprintgroep en daar was ik toch wat van gepakt. Dat gaf echt een teamgevoel terwijl ik dacht dat atletiek vooral een individuele sport was.

1. Belgisch record 300m indoor (2015)

Op nummer één staat absoluut mijn Belgisch record M45 van deze winter op de 300m indoor (38″00). Twee jaar geleden liep ik al eens 38″04 bij de M40 en dat bleek achteraf toen de tweede tijd ooit te zijn bij de M40 en zou een Belgisch record geweest zijn bij de M45 maar ik was nog maar 44. Toen had ik al in mijn hoofd gestoken dat proberen te breken. Vorig jaar kwam ik in mijn eerste jaar bij de M45 9 honderdsten tekort, maar uiteindelijk lukte het dit jaar. Zelfs met een nog iets snellere tijd dan bij de M40. :)

Bekijk de volledige artikelreeks hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube