LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

De drie van … Jonas Bogaerts

Lebbeke
18
november 2015

Onze atleten worden gedreven door een verlangen om te presteren. Om sneller te gaan. Om hoger en verder te springen en werpen. Wanneer we de drie hoogtepunten uit een atletiekcarrière vragen, dan staan ze allen voor een moeilijke keuze. Dit zijn "de drie van" Jonas Bogaerts.

Als kind uit de buurt streek Jonas al snel neer op de piste van Lebbeke. Hij doorliep er alle jeugdreeksen om zich zo in tal van disciplines te ontwikkelen. Jonas kan immers werpen, springen en lopen combineren zoals weinig andere Lebbekenaren het hem na kunnen doen. Dit is zijn top drie:

3. Belgisch kampioen speerwerpen (2015)

Na vele podiumplaatsen bij de cadetten, scholieren en junioren haalde ik dit jaar eindelijk mijn eerste Belgische titel binnen. De focus lag het voorbije jaar nochtans op het lopen, maar dankzij de jarenlange top begeleiding van Roger Dieltiens en Andy De Coster op technisch vlak en van Geert Heyvaert op conditioneel vlak was de eerste titel een feit.

2. Vlaams kampioen meerkamp (2009)

Na 7 proeven en 2 lange dagen had ik een dikke 200 punten voorsprong op mijn eerste concurrent. Enkel de 1000m volgde nog. 200 punten betekent een voorsprong van 20 seconden. Normaal gezien volstaat dat voor de titel, maar de man die achter mij stond was echter Aaron Botterman (momenteel een Belgische topper op de 800m). Na 600m had hij al een mooie voorsprong verzameld waardoor ik er mijn laatste ronde nog alles uit moest uitpersen. Uiteindelijk kwam ik 14 seconden na Aaron toe en was mijn eerste grote titel binnen!

1. Selectie EYOF (2011)

Het hoofddoel van het jaar 2011 was zonder twijfel een selectieplaats afdwingen voor het ‘European Youth Olympic Festival’. De hele winter trainde ik in functie hiervan en verliep alles perfect. Maar in februari liep het echter al fout. Tijdens een aflossing scheurde ik voor het eerst mijn hamstring en begin april kende ik een tweede keer pech door mijn voet om te slaan. Gevolg: 2 weken in het gips. De eerste wedstrijden verliepen hierdoor erg moeizaam en een selectie leek ver weg. Tijdens de “wedstrijd van de laatste kans” lukte het dan toch. 63m13. De verbazing, opluchting en vreugde was enorm. Deze prestatie zal voor altijd in mijn geheugen gegrift blijven en is met voorsprong het mooiste moment uit mijn atletiekcarrière.

Bekijk de volledige artikelreeks hier.
Volgende week ontdek je de top drie van Ruben Van den Berghe.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube