LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

De drie van … Jozef Becue

Lebbeke
12
november 2015

Onze atleten worden gedreven door een verlangen om te presteren. Om sneller te gaan. Om hoger en verder te springen en werpen. Wanneer we de drie hoogtepunten uit een atletiekcarrière vragen, dan staan ze allen voor een moeilijke keuze. Dit zijn "de drie van" Jozef Beque.

Ondanks het feit dat hij de loopmicrobe pas rond zijn vijftigste te pakken kreeg, bleek het toch nog moeilijk keuze te worden voor Jozef Becue. “Jef” is sinds 2004 aangesloten bij de club dankzij zijn schoonzus en voormalig clubsecretaris Linda Berghman. Dit is de voorlopige top-3 van zijn 11 atletiekjaren:

3. Provinciaal kampioenschap cross (2015)

Op nummer 3 zet ik een veldloop wedstrijd. Dit jaar werd ik immers in Deinze op 31 januari 2015 kampioen cross Oost-Vlaanderen bij de masters 60+. Iets wat me voordien nog niet gelukt was. Toch niet op het hoogste schavotje.

2. Belgisch record 4x400m M55 (2011)

Op nummer 2 zet ik een pistewedstrijd. Op 21 augustus 2011 liepen we in Ertvelde met vier masters 55+ van onze club een Belgisch record op de 4×400 meter in een tijd van 4:26:20. En zeggen dat dit mijn eerste (en tot op heden enige) aflossingswedstrijd was op de piste. Het was Freddy De Ridder die me wist te overtuigen om samen met Norbert Vermeir en Jan Van Thienen aan deze wedstrijd deel te nemen. Spijtig dat dit record ondertussen opnieuw gesneuveld is.

1. Marathon New York (2010)

Mijn nummer één is de marathon van New York die ik liep op 7 november 2010. Ik was sinds 1 november met brugpensioen en bovendien was dit de eerste keer dat ik buiten Europa (was) en wedstrijd liep.

Vertrekken vanop Staten Island via de Verrazano Narow Bridge was al een belevenis op zich (2 bruggen boven elkaar vol met lopers) Maar een krop in de keel kreeg ik pas toen ik over de Queensborobridge liep (rond 25 km) en een prachtig uitzicht kreeg op de skyline van New York City. De aankomst in Central Park in een tijd van 3u22:32 zorgde dat ik de vierde major tot een goed einde had gebracht.

Bekijk de volledige artikelreeks hier.
Volgende week ontdek je de top drie van Jonas Bogaerts.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube