LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

De drie van … Lize De Geest

Lebbeke
06
januari 2016

Onze atleten worden gedreven door een verlangen om te presteren. Om sneller te gaan. Om hoger en verder te springen en werpen. Wanneer we de drie hoogtepunten uit een atletiekcarrière vragen, dan staan ze allen voor een moeilijke keuze. Dit zijn "de drie van" Lize De Geest.

3. De voldoening van het trainen

Op de derde plaats zet ik het plezier en de voldoening die je krijgt van het trainen in onze groep. Toen ik in form was vond ik het zalig om na een snelheidstraining een maximale 150m of zelfs 300m te lopen. Ik keek in de loop van de dag al reikhalzend uit naar de training van ’s avonds.

Maar ook nu ik niet in vorm ben, geniet ik van de trainingen. Je voelt jezelf heel stilletjes vooruit gaan en dat geeft veel voldoening.

2. Zomerseizoen 2007

De zomer van 2007 was voor mij een superzomer. Alles ging van zelf en ik liep op de 100m constant rond de 12sec en kon op de 300m onder de 40sec duiken. Hierdoor plaatste ik me voor de EYOF waar ik deelnam aan de 100m en 4x100m. Op de 100m stelde ik mezelf een beetje teleur en ik probeerde sportieve revanche te nemen in de aflossingswedstrijd. Helaas viel in de finale de stok op de grond bij de laatste wissel en werden we gediskwalificeerd. Ondanks de mindere prestaties was dit toch een superleuke ervaring.

3. Belgisch kampioen 60m (2011)

Na mijn succesvolle zomer van 2007 waren er enkele mindere atletiekjaren. Mijn seizoensbestes op de 100m bleven degelijk, maar toch kon ik mijn PR van 2007 niet evenaren of verbeteren.

In de winter van 2011 stond ik aan de start van het BK beloften 60m. In de reeksen haalde ik pas de 4e tijd na de sterke atletes Anne Zagre, Axelle Dauwens en Ester Van den Hende. In de finale had Anne een valse start zodat mijn medaillekansen stegen. Bij de tweede start kende ik een superstart en had ik meteen een kleine voorsprong. Tot mijn grote verbazing bleef ik heel de 60m aan de leiding lopen en kwam ik als eerste over de finish. Na 4 mindere jaren werd ik weer Belgisch kampioen in een race met sterkte tegenstand en dit in een nieuw PR van 7.62. Doordat de overwinning zo onverwacht kwam, was dit een zalig gevoel!

Bekijk de volledige artikelreeks hier.
Volgende week krijgen we “de drie van” Linda Berghman.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube