LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

De drie van … Soraya Meert

Lebbeke
30
december 2015

Onze atleten worden gedreven door een verlangen om te presteren. Om sneller te gaan. Om hoger en verder te springen en werpen. Wanneer we de drie hoogtepunten uit een atletiekcarrière vragen, dan staan ze allen voor een moeilijke keuze. Dit zijn "de drie van" Soraya Meert.

3. Belgisch kampioen 4×400 AC (2011)

Dit was een van de mooiste overwinningen die ik ooit in een estafette-team behaald heb. Het kampioenschap werd in Brugge georganiseerd en ik had een week eerder maar net mijn eerste outdoor medaille bereikt op een Belgisch kampioenschap als juniore. Ik ging dus met veel vertrouwen en met veel goesting naar dit kampioenschap.

Het ging voor mij, samen met twee andere meisjes van de ploeg, een zware dag worden. We moesten eerst de 4x800m lopen en een uur later moesten we de 4x400m lopen. Dit werd afzien. Eerst haalden we een mooie tweede plaats op de 4x800m (samen met Liesbeth Pollentier, Sara De Boey en Mariska Parewyck). We waren moe, maar hadden door deze prestatie veel zin om ook op de 4x400m te knallen.

De 4x400m werd gelopen door mijn zus Cynthia Meert, ikzelf, Mariska Parewyck en Sara De Boey. We liepen in de snelste reeks en wisten dat we een goede kans maakten op het podium podium en misschien zelfs een eerste plaats. Het startschot werd gegeven en mijn zus liep sterk als eerste loopster. Ik kreeg de stok van haar als tweede overhandigd en ging op zoek naar de eerste plaats. In de laatste 100 meter lukte het me in eerste stelling te komen en kon ik de stok aan Mariska geven. Vanaf dat moment wisten we dat er niet veel meer mis kon gaan. Toen Sara als eerste over de finish kwam (in een tijd van 3:54”54) waren we super tevreden met deze prestatie! Dit was een van mijn betere prestaties tijdens een estafettewedstrijd. Ik zou mijn 400 meter in ongeveer 59”8 gelopen hebben.

Als je met zowel goud als zilver naar huis kan terugkeren, dan kan je anders dan tevreden zijn. Alle andere estafette- en individuele medailles zijn voor stuk voor stuk ook hoogtepunten voor mij. Zo ook alle KBC wedstrijden en het lopen van het voorprogramma tijdens de Memorial van Damme.

2. Belgisch kampioen 800m indoor junioren (2011)

Het was mijn allereerste kampioenschap als juniore en op papier was ik dus de underdog. Ik moest de wedstrijd dus niet maken en kon ik gewoon meeschuiven met de rest. Ik had deze dag wel heel goede benen en bewees dat door de hele wedstrijd vlot mee te schuiven. In de laatste 100 meter lukte het me om de bovenhand te nemen van favoriete Jolien De Meyer.

Het werd de allereerste Belgische titel in mijn carrière. Ik was dan ook ontzettend blij met deze titel. Door deze prestatie bewees ik mezelf dat ik het kon. Ik wou later dat seizoen ook heel graag Belgisch kampioen outdoor worden, wat een stuk moeilijker zou zijn gezien er indoor veel toppers weg blijven.

1. Belgisch kampioen 800m outdoor junioren (2012)

Hét hoogtepunt tot dit moment in mijn carrière als atlete. Het jaar 2012 was voor mij een topjaar: provinciaal kampioen outdoor op zowel de 400 als de 800 meter bij de juniores dames. Tweede op het Belgisch kampioen 800 meter indoor bij de junioren. Een persoonlijk record van 2.14.60 op de 800m en 4.45.64 op de 1500m. Daar kwam dan nog eens het allerhoogste wat ik in België kon bereiken bij: Belgisch kampioen outdoor bij de junioren op de 800 meter.

Voor dit kampioenschap stond ik met mijn persoonlijk record tweede op de deelnemerslijst. Slechts enkele hondersten van een seconde achter Kaat Vermeulen. Kaat werd als favoriete aangeschreven. Naar aanloop van het BK had ik superbenen en mentaal was ik er 100% klaar voor.

Een atlete van CABW ging er meteen na de start van de 800 meter vandoor. Na een stevige inhaalrace kon ik haar in de laatste 60 meter van de dubbele baanronde remonteren. Belgisch kampioen! De opluchting na de finish was immens. Ik had er zo hard voor getraind en wist dat dit een van mijn enge kansen ging zijn. Ik was enorm gelukkig met deze titel! Ik had deze prestatie ook wel te danken aan al mijn loopmaatjes die mij op training naar een hoger niveau tilden. Deze race staat in mijn geheugen gegrift en na de race werd er natuurlijk stevig gefeest. ;)

Bekijk de volledige artikelreeks hier.
Volgende week ontdek je de top drie van Lize De Geest.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube