LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

De Vlaamse medaillekansen van onze cad/schol gewikt en gewogen

Lebbeke
05
augustus 2015

Atletiekclub LYRA organiseert op zaterdag 15 augustus het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren. De deelnemerslijst werd intussen gepubliceerd en wij maakten een overzicht van de Lebbeekse deelnemers.

Bij de cadetten wordt het een spannende strijd op de 800 meter voor Bo Van Aken. Met twee doken ze dit seizoen al onder de 2 minuten. Bo zijn PR staat momenteel op 1:59.82, amper een halve seconde trager dan de besttijd van Thibauld Guilbert (KAAG). De eerstvolgende concurrent klokte een tijd die liefst 5 seconden trager is dan deze van Thibauld en Bo.
Florence Van Laethem mag bij de meisjes een baan innemen op diezelfde afstand. Met 02:29.35 heeft zij de 15e tijd achter haar naam staan.

Op de 1500 meter heeft scholier Arne Teck de derde inschrijvingstijd achter zijn naam staan. Met 4:13.85 is zijn PR net geen seconde sneller dan de vierde in rij. De eerste twee plaatsen lijken weggelegd voor Thomas Pannemans (ATLA) en Mathieu Willems (ACME).
Nog bij de scholieren mag Jonas Van Biesen van start gaan op de 3000m. Zijn 9:20.78 is de zevende tijd van het jaar. Hij krijgt op deze afstand wel te duchten concurrentie van training- en clubmakker Dries De Smet. Dries liep dit jaar nog geen 3000 meter, maar is zeker kanshebber voor de medailles. De snelste tijd staat op naam van Bjarne Löfgren (ABES) met 8:53.89.

Emma Vannieuwenhuyze is bij de cadetten van de partij op de 1500m. Met 05:30.27 liep ze de zestiende tijd van alle deelneemsters. Een categorie hoger zal Lies Quintelier de Lebbeekse kleuren verdedigen. Haar 5:10.30 is de 11e prestatie van de deelnemende atletes.

Scholiere Tina Mergan is de enige sprintster in het gezelschap. Tina start op de 400m met een PR van 61.64 gezien haar negende inschrijvingstijd in de op één na snelste reeks.

Klik hier om de volledige deelnemerslijst te bekijken. Voor het uurrooster klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube