LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Deelnemers Belgisch kampioenschap AC

Brussel
17
juni 2016

Over 10 dagen vindt in Brussel op 25 en 26 juni het Belgische kampioenschap voor alle categoriëen plaats. Als vanouds schreven meerdere Lebbeekse atleten in voor hun wedstrijjd van het jaar. Riet Vanfleteren is de grootste kanshebster op een ereplaats gezien zij momenteel met de vierde tijd in de deelnemerslijsten staat.

Het populairste nummer dit jaar is evenwel de 800m. Bij de mannen wisten Pieter De Maersschalck als Ruben Vandenberghe zich te plaatsen, zij hebben respectievelijk de 19e en de 21e tijd achter hun naam staan.

Ook bij de vrouwen komt met Soraya Meert een Lebbeekse atlete aan de start. Soraya, die dit seizoen blijk gaf van een stijgende vormpeil, staat ingeschreven met 2.18.28, de 19e tijd van alle deelneemsters.
Tot slot vinden we voor het BK AMH André Schepers terug. André liet een tijd van 2.24.39 noteren.

3 starters op de 400 meter

De 400m is al jaar in jaar uit een populair nummer. Bij de vrouwen is Riet Vanfleteren ook dit jaar een sterke kandidaat om de finale te lopen. Zij verbeterde zich dit jaar al naar 54.79 en wat haar de vierde tijd van alle deelnemers opleverde. Met minder dan een seconde verschil tussen de 3e en de 7e stek op de lijst, belooft het alvast een spannende strijd te worden voor de bronzen plak.

In een in de breedte zeer sterk bezette 400m bij de mannen staan met Danny Vannuffel en Aiko De Mol ook twee maal de blauwwitte kleuren op de piste. Zij schreven zich in met 50.28 en 50.56, respectievelijk de 26e en de 30e tijd.

Jonas enige kamper

Tot slot vinden we in de speerwerpcompetitie met Jonas Bogaerts een oude getrouwe terug. Ondanks een aanslepende knieblessure die hem de hele winter en lente aan de kant hield wist Jonas dit seizoen de speer al 57m26 ver te gooien. Hij staat zo negende op de deelnemerslijst.

Geschreven door Aiko De Mol | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube