LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Deelnemers BK cad/schol

Lebbeke
30
augustus 2011

Uitkijken naar Jonas, Astrid en de 4x100m junioren tijdens het BK cad/schol.

Het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren is het eerste van een drieluik kampioenschappen. 3 en 4 september lopen de cadetten en scholieren hun BK, de week erna op zondag 10 september is het aan de junioren en beloften. Het jaar wordt afgesloten met het BK aflossingen op 17 september.

Op de kortste sprintnummers komen Rani Wauters en Christophe Champeaux uit. Beiden nemen deel aan zowel 100 als 200m. Ook op de 400m krijgen we twee deelnemers: Sara De Kinder en Danny Van Nuffel verdedigen de Lebbeekse kleuren. Sander De wilde zal naast het discuswerpen ook deelnemen aan het hinkstapspringen. Robbe Neyns schreef zich in voor de 3000m. Vicky Vanden Nest neemt deel aan het hoogspringen, net als haar collega-springster Sara Van Kerckhoven die op het Vlaams al goed was voor brons.

Het wordt uitkijken naar Jonas en Astrid, die beiden de beste prestaties achter hun naam staan hebben. Jonas wierp zijn speer al 2m verder dan de eerste concurrent, Astrid liep haar 3000m 14 seconden sneller dan de eerste concurrente. Afwachten of de twee na Vlaams goud ook Belgisch goud kunnen binnenhalen.

Naast de cadetten en scholieren, is het ook de gewoonte dat de junioren hun aflossings- BK lopen. Vorig jaar liepen de vrouwen – bestaande uit Lieselot Ringoot, Lize De Geest, Riet Vanfleteren en Marion Lapage – naar het goud op de 4x100m. Dit jaar wagen de heren hun kans. Yoshi Thys, Brent Wellekens, Tim Van Dingenen en Wouter Vander Mijnsbrugge nemen deel aan de 4x100m. De PR’ s van alle heren laten alvast een mooie tijd vermoeden. Yoshi was dit jaar al goed voor 11.52 en Brent voor 11.55. Wouter zijn PR staat op 11.57, dat van Tim op 12.38.

Bekijk alle deelnemers hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube