LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Heel wat medaillekandidaten voor BK junioren en beloften

Gent
02
maart 2017

Op zaterdag 4 maart mogen onze junioren en beloften een gooi doen naar de Belgische indoortitels. Bijna alle ingeschreven Lebbeekse atleten maken een redelijke tot grote kans op eremetaal.

Junioren Arne Teck en Tim Dumarey staan op de inschrijvingslijst van de 1500m voor junioren. Het duo neemt het op tegen vijf concurrenten, waarvan het merendeel uit Wallonië komt. Een medaille voor één van beide heren ligt binnen de mogelijkheden.
Ook Gaétan Van Laethem mag misschien wel dromen van een medaille. Zijn 1.56.24 op de 800m tijdens het BK voor studenten leverde een zilveren medaille op. Met die tijd heeft hij de vierde inschrijvingstijd. De tegenstand is echter niet min, met onder meer Viktor Benschop (KAAG), Maxime Delvoie (CSDY) en Sam Giedts (RCT) die allen al 1.53 of sneller liepen.
Bij de dames mag Lotte Hellinckx een gooi doen naar de titel. 2.18.85 leverde haar afgelopen weekend de Belgische titel voor studenten op en ook nu is ze favoriete voor de titel bij de beloften. Louise Hayez (WS) en Elise Plancke (AVR) liepen dit seizoen immers respectievelijk vier en zeven seconden trager dan Lotte.

Ook Danny Van Nuffel is een kandidaat voor de medailles. Danny heeft met 50.72 de vierde beloftentijd achter zijn naam staan. Alle concurrenten staan echter op een zakdoek van elkaar. Alexander Doom (AVR) is de absolute favoriet in deze race.

Enkel Maaike Potums en Vicky Vanden Nest nemen deel aan een kampnummer. Maaike lukte dit jaar al 11m23 in het kogelstoten en heeft zo de vierde prestatie bij de junioren achter haar naam staan. De drie favorietes voor de titel zijn Helena Van der Gucht (ACW), Elise Helsen (ACHL) en Kelly Van Petegem (STAX) die allen al meer dan 12 meter wierpen.
Bij de beloften dames sprong Vicky al 10m12 ver in het hinkstapspringen. Voor een medaille zal Vicky in de buurt van de 11 meter moeten geraken. Favoriete is Saliyya Guisse (RESC) die dit jaar al 12 meter lukte.

Klik hier om de volledige deelnemerslijst te downloaden. Voor het uurrooster klik je hier.

De wedstrijd zal live te volgen zijn via deze link.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube