LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Deelnemers BK junioren en beloften

Vilvoorde
11
september 2013

Komende zondag staat in Vilvoorde het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften op het programma. Vijf van onze junioren en beloften proberen op het podium te eindigen onder voorspelde koude omstandigheden.

Heel wat van onze atleten staan in de top-10 met hun beste prestatie dit seizoen. Zo ook Lize De Geest, die de 100m zal lopen op haar laatste BK beloften. Zij krijgt met haar 12.23 vooral concurrentie van Imke Vervaet (RCG) en Marlien Dejans (DEIN).
Op de langste sprintafstand, de 400m, zal junior Danny Van Nuffel wellicht in de op één na snelste reeks worden ingedeeld. Hij staat 8e op de ranglijst met 51.47, maar stoot in Vilvoorde op slechts zes banen rondom.

Belofte Pieter Vierendeels krijgt op de 5000m te duchten concurrentie van Mats Lunders (LYRA) en Thomas De Bock (HAMM). Enkel Pieter, Mats en Thomas doken dit jaar al onder de 15 minuten op deze afstand.
Bij de junioren wordt het uitkijken naar Astrid Verhoeven. Ook zij loopt de 5 kilometer, en heeft momenteel de tweede tijd van het jaar achter haar naam staan met 18.33.53. Jana Goddeeris (KAAG) wordt de te kloppen atlete.

Tot slot staat ook Jonas Bogaerts met een tweede juniorenprestatie achter zijn naam in het speerwerpen. De student burgerlijk ingenieur komt net uit zijn examenperiode en mag het onder het viaduct van Vilvoorde opnemen tegen Gerald Nys (VS) en Jonas De Gendt (VITA).

De volledige deelnemerslijst bekijk je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube