LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Kunnen Lebbekenaren opnieuw voor medailles zorgen op het BK AC?

Brussel
29
juni 2017

Nog zo'n anderhalve week en het is zover: het Belgisch kampioenschap alle categorieën. Elf atleten van AC Lebbeke verschijnen aan de start van het belangrijkste nationale pistekampioenschap van het jaar. Onder hen enkele kanshebbers op medailles: Riet Vanfleteren (800m), Dries De Smet (1500m en Jonas Bogaerts (speer).

Pieter De Maersschalck en Arne Teck komen beiden in actie op de 800 meter. Pieter legde de dubbele baanronde dit jaar al af in een tijd van 1.52.34. Arne was dit jaar goed voor 1.54.96. Voor beiden wordt het wellicht moeilijk om een plaats in de finale af te dwingen.
Een finaleplaats mogen we wel verwachten van Riet Vanfleteren. Riet klokte dit jaar al 2.07.73 én mag met het Belgische team mee naar het Finse Vaasa voor de ETC. Met haar tijd voert ze de deelnemerslijst op de 800 meter aan. Ook Lotte Hellinckx komt aan de start van de 800m voor dames. Lotte kan mits een sterke prestatie een finaleplaats behalen. Eerder dit jaar was ze goed voor 2.15.49.

Ook Dries De Smet loopt voor een plaats in de finale. Dries heeft op de 1500 meter een zesde tijd achter zijn naam staan. 3.44.23 bracht hem eerder al naar het Europees kampioenschap voor U20. Ook trainingsgenoot Jonas Van Biesen komt aan de start van het fondnummer. Jonas liet dit jaar al 4.05.89 noteren.
Bij de dames krijgen we ook een duo aan de start. Soraya Meert (4.50.47) en Delphine Van Laethem (4.55.36) zullen sterk uit de hoek moeten komen willen ze ook op zondag aan de slag.

De enige sprintster die aan de start verschijnt is Cynthia Meert. Cynthia zal de 400mH betwisten op dit kampioenschap. Eerder dit jaar was zij al goed voor 64.73.

De afgelopen jaren kwam Jonas Bogaerts al een aantal keer in de buurt van de Belgische alle categorieën- medailles, maar greep er telkens naast. Met 60m69 heeft Jonas dit jaar de vijfde worp van alle inschrijvers achter zijn naam staan.
Nog in de kampnummers heeft vicky Vanden Nest met 10m77 de twaalfde prestatie in het hinkstapspringen achter haar naam staan.

De volledige deelnemerslijst kan je hier terugvinden. Voor het uurrooster klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube