LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Leveren Belgische jongerenkampioenschappen opnieuw medailles op?

Lebbeke
07
september 2017

Cadetten, scholieren, junioren en beloften mogen de komende twee weken hun hartje ophalen tijdens het Belgisch kampioenschap in hun specifieke categorieën. De cadetten en scholieren doen dat komend weekend op een tweedaagse in Moeskroen. Junioren en beloften moeten nog een weekje wachten tot zondag 17 september in Huizingen.

BK cadetten en scholieren

Onze cadetten en scholieren mogen naar Moeskroen om er voor de medailles te strijden in hun geliefkoosde disciplines. Bij deze categorieën dien je een limiet te behalen alvorens je mag deelnemen. Onze atleten komen uit in 8 disciplines.

Op de sprintnummers krijgen we Jarno Van Mulders aan de start van de 100m voor cadetten jongens. Jarno liep dit jaar al 12.29. In diezelfde categorie bij de meisjes zal Luca Heyvaert strijden voor een finale- en podiumplaats. Luca klokte dit jaar al 12.58 en moet daarmee maar vier atletes voor zich laten. In de 200 meter liepen zelfs slechts drie atletes dit jaar al sneller dan Luca. Zij liet 25.83 noteren. Joke Clynhens zal haar vergezellen op deze afstand. Joke liep dit jaar 27.49.
Loike Vierendeels liet bij de scholieres een snelste tijd van 67″34 noteren. Zij kan met de zesde tijd in de snelste reeks starten en knokken voor de medailles.

De enige kampster in de uitgebreide Lebbeekse delegatie is Lotte Heyvaert. Lotte wierp haar discus dit jaar al 30m39 ver, de twaalfde prestatie dit jaar.

Cadet Siebe Van Campenhout kan na de Vlaamse titel ook voor een Belgische medaille gaan. Met 2’05.08 heeft hij de vierde prestatie van dit jaar achter zijn naam staan. Bij de meisjes loopt Laura Stuyck ook de 800 meter. Laura klokte dit jaar al 2’19.69. Cadette en provinciaal kampioene op de 1500m steeple Britt Roelandt verschijnt aan de start van het steeplenummer. 5.57.41 is de zesde prestatie van alle deelneemsters.
Scholier Bo Van Aken schreef zich dan weer in voor de 3000 meter. Bo klokte met 9’13.76 de zevende prestatie van dit seizoen in zijn categorie, maar kan zeker meedoen voor de medailles. Ook bij de meisjes hebben we een medaillekandidate. Laure De Knop liet dit jaar 10’52.66 optekenen, de vijfde tijd van alle inschrijvers.

De volledige deelnemerslijst kan je hier terugvinden. Voor het uurrooster klik je hier.

 

BK estafette junioren

Tijdens het BK voor cadetten en scholieren zal zondag ook het BK aflossingen voor junioren plaatsvinden. Onze club brengt één team aan de start op de 4x1500m voor junioren. Een medaille is zeker, want er is enkel tegenstand van Volharding en FLAC ingeschreven.

De volledige deelnemerslijst kan je hier terugvinden. Voor het uurrooster klik je hier.

 

BK junioren en beloften

De junioren en beloften mogen “vlakbij” huis in Huizingen starten.

Junioren Arne Teck en Jonas Van Biesen klokten met 4’05.35 en 4’05.83 vergelijkbare tijden op de 1500 meter. Zij kunnen elkaar helpen op deze afstand. Belofte Adriaan Van Buggenhout heeft 15’32.46 achter zijn naam staan op de 5000 meter.
Bij de dames heeft Lotte Hellinckx de snelste tijd achter haar naam staan bij de beloftes. Met 2’12.38 was zij dit jaar een seconde sneller dan de rest van het deelnemersveld. Delphine Van Laethem noteerde de derde inschrijving bij de beloften op de 1500 meter. Delphine was dit jaar al goed voor 4’44.98.

Danny Van Nuffel is de enige sprinter die aan de start komt van dit kampioenschap. De belofte liet dit jaar al 51.54 noteren op de 400 meter. Net als Danny de enige sprinter is, is juniore Maaike Potums de enige kampster in het gezelschap. Maaike kon dit jaar haar speer al 38m75 ver werpen, waarmee ze vierde staat op de deelnemerslijst.
Belofte Vicky Vanden Nest dubbelt in de springnummers. Vicky liet dit jaar al 5m17 noteren in het verspringen en 10m96 in het hinkstapspringen.

De volledige deelnemerslijst kan je hier terugvinden. Voor het uurrooster klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube