LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Medaillekansen voor de Lebbekenaren op het BK in Brugge

Brugge
03
september 2015

Onze junioren en beloften mogen zondag 13 september aan de slag in Brugge om er hun Belgisch kampioenschap te betwisten. Enkele Lebbeekse atleten komen er in aanmerking voor de medailles. Jonas Bogaerts en Astrid Verhoeven krijgen bovendien het etiket "favoriet" opgespeld.

Junior Samuel Bagula zal van de partij zijn op de 100m en 200m. Hij was dit jaar al goed voor 11.45 en 23.11.
Nog op de sprint zal belofte Jonas Bogaerts naar Brugge afzakken. Hij legde zijn 400mH dit jaar al af in een tijd van 54.58 en ziet zo slechts twee andere atleten voor zich in de inschrijvingslijst. Jonas zal de horden combineren met het speerwerpen, waar hij de verste worp van het jaar heeft staan. 61.78 is meer dan anderhalve meter verder dan de eerstvolgende inschrijving.

Op de 1500m heeft Arne Van Opstal de vijfde juniorentijd van het jaar achter zijn naam staan: 3’58.86. Gaetan Van Laethem vinden we amper 4 plaatsjes verder terug met 4’01.14.
Belofte Soraya Meert staat er bij de vrouwen zelfs nog beter voor. Soraya heeft met 4:55.01 de vierde inschrijvingstijd.

De 5000m zal worden betwist door Astrid Verhoeven en Delphine Van Laethem. Delphine klokte dit jaar al 19:08.54 op de afstand, goed voor de derde inschrijvingstijd. Enkele atleten liepen dit jaar de afstand echter nog niet. Onder hen Astrid, die we tot de topfavorieten mogen rekenen.

De volledige deelnemerslijst kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube