LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

18 Lebbekenaren met ambitie naar het Vlaams kampioenschap AC

Deinze
16
mei 2018

Zaterdag 19 mei staat in Deinze het Vlaams kampioenschap alle categorieën op het programma. Verschillende van onze atleten zullen er voor niet minder dan een medaille gaan. Deinze is dit jaar de plaats van afspraak.

Danny Van Nuffel en Aiko De Mol starten in de 400 meter. Bij de dames kon Loike Vierendeels zich selecteren voor de 400mH.

Zeven 800m-lopers

Op de 800 meter krijgen we een hele resem Lebbekenaren aan de start. Bij de heren staan Pieter De Maersschalck en Gaetan Van Laethem met stip genoteerd om in de finale een rol van betekenis te spelen. Ook Arne Teck, Michiel De Proft en Bo Van Aken kunnen een rol van betekenis spelen in dit nummer.
Bij de dames hebben Riet Vanfleteren en Lotte Hellinckx de twee snelste prestaties achter hun naam staan. Het wordt uitkijken of zij goud en zilver kunnen verdelen, of er nog een derde hond met het been gaat lopen.

Dries op de 1500 meter

In de 1500 meter verschijnt Dries De Smet aan de start. Hij krijgt clubgenoten Jonas Van Biesen en Glen Braem mee aan de start. Bij de dames krijgen we Delphine Van Laethem aan het werk te zien.
Laure De Knop zal als enige van start gaan op de langste afstand van de dag, de 5000 meter.

Drie deelnemers in de kampnummers

In het hinkstapspringen zijn Laura Van Borm en Vicky Vanden Nest van de partij. Maaike Potums selecteerde zich voor het speerwerpen.

De volledige deelnemerslijst van dit kampioenschap kan je hier terugvinden. Het uurrooster download je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube