LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Medailles voor Lebbeke in een sterk bezette “Dender en Scheldejogging”

Grembergen
21
juli 2019

Op de nationale feestdag zakken traditiegetrouw heel wat atleten af naar Grembergen. Een heel lange traditie overigens want deze wedstrijd was al aan haar 39ste editie toe.

Pionier

Daarmee is deze organisatie van “AC Denderland” een van de weinige joggings uit de jaren 80 die overeind bleef. Het aanbod aan wegwedstrijden was in die periode overigens heel wat beperkter dan nu. Destijds maakte deze jogging deel uit van een criterium met onder meer de “Kapellekesjogging”, de “Regenloop” en de “memorial Omer Vercammen”
Maar deze verdwenen een aantal jaren geleden van de kalender.

Geen bui

De nationale bui gaf dit jaar forfait. Al een aantal jaren overigens want de vorige edities kruinden eerder onder de hitte. Dit jaar zat de temperatuur mee al was het zeker nog warm genoeg.
Er is in het verleden al wat gesleuteld aan het parcours. Een aantal jaren geleden kreeg de 8 km een volwaardige ronde en kwam er ook een 10-mijl bij. Heel mooie parcours overigens door de polder en langs de scheldedijk. Organisatorisch zat het hier en daar wel niet helemaal goed. De omroepinstallatie werkte nauwelijks en de kilometeraanduiding stond op de meeste plaatsen een 300 verkeerd. En ook de uurregeling voor de 16 km bleek op sommige sites foutief. Daardoor haalden sommige atleten met moeite de start. Toch een paar aandachtspunten dus voor de volgende jubileumeditie.

Sterke prestaties

Bij de jeugd 9 tot 12 jaar zorgde Arnaud Vermoesen meteen voor goud.

In de 4 km behaalde Tristan Blommaert een knappe 7de plaats. Niels Slachmuylders kon beslag leggen op de derde plaats in de 8.3 km. Hij diende enkel twee atleten van “Yellow Armada” te laten voorgaan. Tim De Ridder viel net naast het podium met een mooie vierde stek. Natalie De Ridder haalde het goud binnen in de 16 km. Eva Dierckens nam brons mee naar huis. Stan De Vleminck kaapte nog een zilveren plak weg in diezelfde afstand. De Lebbeekse atleten boden dus stevig weerwerk aan de “Yellow Armada” die eveneens met een sterke delegatie aanwezig waren.

Podiumplaatsen waren er ook nog per leeftijdscategorie. Marita Hofmans nam goud mee in de reeks +65 in de 8.3 km. Chris Schelkens kreeg een zilveren plak rond de nek op dezelfde afstand in de categorie +50.

Resultaat jeugd 9-12 jaar.

1 Arnaud Vermoesen

Resultaat 3.9 km (72 deelnemers)

7 Tristan Blommaert 13:40
47 Joke Van Den Haesevelde 21:41

Resultaat 8.3 km (113 deelnemers)

3 Niels Slachmuylder 27:55
4 Tim De Ridder 29:13
38 Chris Schelkens 38:09
96 Marita Hofmans 50:35

Resultaat 16 km (53 deelnemers)

2 Stan De Vleminck 56:11
15 Natalie De Ridder 1:09:58
25 Sigurd Suys 1:20:41
26 Eva Dierckens 1:20:41

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube