LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Deze jonge atleten werden geselecteerd voor het “Criterium des Jeunes”

Nijvel
16
september 2015

Tien jeugdatleteten werden geselecteerd voor het jaarlijkse "Criterium des Jeunes". Dat Nijvelse criterium wordt aanzien als het officieuze Belgisch kampioenschap bij de benjamins, pupillen en miniemen.

Laurens Blommaert en Toon Van Esbroeck zijn van de partij op de 600 meter bij de benjamins jongens. Laurens klokte met 1″57.86 de zevende tijd van het jaar. Toon staat vier plaatsjes verder met 2″01.79 en zal ook deelnemen aan het verspringen. In die discipline heeft hij met 3m87 de vierde prestatie van het jaar achter zijn naam staan. Zina Hendrickx lukte dit jaar al 3m34 bij de meisjes.

Pupille Hannelore Heymans is er met 12″59 bij op de 60 meter horden. In reeks 4 kan zij in baan 1 de startblokken klaarzetten. Over de 60 meter zonder hindernissen mag ook Ella Heyvaert in de vierde reeks van start gaan in baan 1. Bij de jongens kan Meindert Caudron vanuit de zesde baan in reeks drie op zoek naar zijn PR van 9″03.

Op de horden gaat Joyce Moens van start. In reeks twee mag zij in de zesde baan plaatsnemen. Joyce klokte dit jaar al 10.76. Luca Heyvaert heeft de op één na snelste tijd achter haar naam staan op de 80 meter. Luca mag met 10.54 in de snelste baan (3) van de tweede reeks plaatsnemen. Joke Clynhens kruipt in de eerste reeks, baan 1, in de blokken. Zij liet dit jaar de klok op 11″09 stoppen. Siebe Van Campenhout zal als enige de Lebbeekse jongens vertegenwoordigen op deze afstand. Hij heeft met 10.51 de achtste tijd achter zijn naam staan. De vierde baan in reeks 4 werd hem aldus toebedeeld.
Luca mag ook dromen van een medaille in het verspringen. Zij staat met 4m93 vierde op de ranglijst.

Bij de jongens zien we Siebe Van Campenhout aan de start van de 300 meter verschijnen. Hij heeft met 41.12 de tweede tijd van het jaar achter zijn naam staan en zal in de snelste reeks vanuit baan 4 mogen starten.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube