LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Dit waren de Bekers van Vlaanderen van 2013

Lebbeke
15
oktober 2013

Alweer een zomerseizoen ging ons voorbij. Alvorens richting winter te gaan, blikken we nog een laatste keer terug op de Bekers van Vlaanderen van afgelopen zomer. Met 1 overwinning en een hele resem knappe prestaties kan de club trots terugblikken op deze jaarlijkse interclub.

De jeugd begint traditiegetrouw al erg vroeg op het jaar met de interclubkampioenschappen, gevolgd door de cadetten, scholieren en AC-bekers in mei. De masters sluiten de interclub in juni af.

Formidabele jeugd

De pupillen en miniemen meisjes hoopten in eigen Lebbeke een plaatsje voor de finale af te dwingen, maar speelden daar door een oneerlijk reglement niet in. De meisjes eindigden hun reeks als tweede, met 164 punten, maar hadden daarmee net te weinig voor een finaleplaats. De reeks waar onze club in vertoefde was de enige waar 12 teams in zaten. Aldus konden sowieso minder punten worden verzameld dan de concurrentie in reeksen met 10 en 11 teams. Niettemin was dit een uiterst sterke prestaties van onze meisjes die in de sterkste reeks slechts 1 punt tekort kwamen om de finale te halen.

Onze jongens eindigden in Zele mooi in het midden op een zevende plaats. Zij sprokkelden 115 punten.

Status quo bij cadetten en scholieren

De meisjes van trainers Norbert en Michiel mochten in Aalst hun spikes aantrekken. Zij wisten zich er te verzekeren van het behoud in tweede landelijke. Met 136 punten en een 9e plaats bleven ze net weg uit de gevarenzone terwijl AC Houtland (124pt) en STAX (94pt) zakken naar 3e landelijke.

Onze jongens konden niet meer zakken, en moesten voor de promotie gaan. Zij verzamelden 107,5 punten in Ninove eindigden zo op een achtste plaats. Opmerkelijk is dat de jongens dit realiseerden met bijna enkel cadetten. Cedric Debot was de enige Lebbeekse scholier die aan de start verscheen. Volgend jaar moet er dus een grote stap richting promotie kunnen worden gezet.

De geestdrift bij de Lebbeekse atleten was inspirerend

Opluchting bij stijgen en behoud

Onze dames stonden opnieuw voor de moeilijke opdracht om het behoud in eerste landelijke te realiseren. In het regenachtige Duffel haalden de meiden 86 punten. Dat was net voldoende om een degradatie te vermijden. OB (64 punten) en Kapellen (83p) konden die daling niet vermijden.

In Oudenaarde dwongen onze mannen eindelijk de promotie naar eerste afdeling af. 2010 was een dieptepunt toen de club in Lier na 10 jaar opnieuw naar 2e landelijke degradeerde. Het jaar erop herpakten de jongens zich echter sterk in Aalter waar ze meteen op een tweede plaats eindigden. In eigen Lebbeke werd in 2012 gehoopt op een promotie, maar AC Hamme was onze blauw witte atleten te snel af waardoor opnieuw een tweede plaats werd gehaald. Dit jaar was het er echter knal op. Met 19 punten voorsprong werd de promotie naar 1e klasse gevierd. De voorzitter toonde zich dan ook uiterst tevreden in de krant.

Kranige Masters staan hun mannetje

Onze masters trokken andermaal naar het Limburgse Booischoot om er hun Beker af te werken. De mannen vertrokken met ambitie, en deden het met 79 punten en een vierde stek voortreffelijk. Onze dames moesten een hele namiddag tegen de degradatie strijden. Zij verzamelden 43 punten en bleven daarmee in tweede landelijke.

Een overzicht van de Beker van Vlaanderen kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube