LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Dries De Smet na veldloop Lebbeke: “Dit doet deugd”

Lebbeke
02
maart 2015

Pas twee maanden geleden geopereerd aan de knie en nu alweer op het hoogste schavotje. Dries De Smet heeft zijn comeback niet gemist.

Dries De Smet hervatte voor eigen publiek met een overwinning op de veldloop van zijn eigen club AC Lebbeke.
“Ik ben echt supertevreden en deze prestatie deed me heel veel deugd. De benen draaiden heel goed en dat had ik niet meteen verwacht met amper drie weken training achter de rug. Enkel mijn ademhaling wou niet zo mee, maar tegen het BK moet dat wel in orde komen”, weet de tweedejaarsscholier uit Dendermonde. Hij heeft nog twee weken om de vorm nog wat aan te scherpen. “De dokters zeiden me dat ik beter maar meteen op de zomer focuste maar ik wou er graag nog het beste van maken. Ook al is het seizoen zo goed als gedaan. Op het BK kan ik misschien wel top vijf halen. Daar zou ik echt blij mee zijn. Ik heb alvast niets te verliezen. Als het er een beetje tactisch aan toegaat en ik kan volgen tot de laatste ronde, dan ben ik niet kansloos voor het podium. Aanstaande zaterdag wil ik nog wat ritme opdoen in Opwijk richting BK. Ik ben benieuwd.”

Cadet Bo Van aken en seniore Astrid Verhoeven zorgden evenveens voor een thuiszege. Beiden demonstreerden en wonnen met grote voorsprong. Verhoeven sprokkelde zelfs een minuut bij elkaar op clubgenote Sofie De Proft. “Het gevoel zat goed voor het BK. Ik heb er nu al zin in!”, klonk het bij Verhoeven.

In totaal namen een goeie 450 atleten deel in Lebbeke; Niet de grote massa dus, maar de kwaliteit was er wel. Zo won Ward Van der Keelen (OEH) de wedstrijd bij de mannen voor Pieter Claus (EA). Cindy Van Den Bossche (VITA) was de beste master en Lieselot De Veylder (EA) was opnieuw de beste juniore. Nanouk Stevens (ACW) kwam een laatste keer testen voor het BK met een klinkende overwinning bij de cadetten meisjes.

Klik hier voor het artikel.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube