LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Dries pakt brons tijdens het Belgisch kampioenschap

Moeskroen
01
september 2013

Na een medailleloze eerste dag, slaagde Dries De Smet er tijdens de tweede dag van het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren toch in om een medaille te veroveren. Cedric Debot haalde de top-10 tijdens de 2000m steeple.

De eerste die in Moeskroen aan de bak mocht, was Arne teck tijdens de rechtstreekse finale 800m. In de eerste reeks slaagde hij erin om vierde te eindigden in een tijd van 2.10.37. Wannes Braems (KAAG) won de race in een tijd van 2.08.22 voor Anr De Clerck (RCT) en Vic Vandeputte (HAC). Reeks 2 ging echter nog een pak sneller waardoor Arne uiteindelijk een 11e plaats haalde.

Cedric Debot wilde aan zijn Vlaamse medaille graag nog een Belgische steeplemedaille toevoegen. Hij haspelde zijn rondjes over balken en waterbak af in een tijd van 6.45.13 en eindigde daarmee op de zesde plaats. De overwinning ging – net als op het Vlaams kampioenschap – naar Sebbe Francken (OLSE) voor Riken Ost (VS) en Nicolas Maroye (CABW).

Dries De Smet zorgde dat onze club toch nog een medaille haalde tijdens dit kampioenschap. Dries is nog maar een goede zes maand uit de gips, na een breukje in zijn voet, maar kon toch al zijn snelle benen tonen. Na een spannende sprint ging Ruben Quagliara (ATLA) in een tijd van 4.18.73 met de overwinning lopen. Sander Vercauteren (ATEC) kwam amper 3 honderdsten te laat. Dries volgde op plaats drie met 4.19.50 en hield daarmee bijna 2 seconden over op de vierde.
Jonas Van Biesen eindigde in diezelfde reeks 14e in een tijd van 4:34.84. Ook hij kan terugblikken op een mooi kampioenschap.

Het verslag van de eerste dag kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube