LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Rhune loopt naar de overwinning in Lokeren, drie atleten pakken brons

Lokeren
08
februari 2015

Onder een stralend zonnetje kwamen er heel wat atleten aan de start. De heuvelachtige omloop, beviel Rhune Vanroose duidelijk, zij mocht op het hoogste schavotje pronken. Verder slaagden Laurens Blommaert, Siebe Van Campenhout en Arne Van Opstal om de derde plaats in de wacht te slepen.

Vijf benjamins kwamen in Lokeren aan de start. Bij de allerjongsten beet Nora Vereecken de spits af, zij werd 33e. Bij de één jaar oudere meisjes werd Zina Hendrickx knap 12e.
Bij de jongste benjamins werd Allessio De Bilde 39e.
In de tweede reeks bij de Benjamins bewees Laurens Blommaert dat hij niets aan vorm heeft ingeboet sinds het PK, hij werd 3e na Senne Claeys (DEIN) en Abi Hebbinckuys (ACW). Niet veel later werden Lukas Raemdonck 18e en Dawit Hellemans werd 24e.

Bij de pupillen meisjes kwamen Rhune Vanroose, Sara Vercauter, Ella Heyvaert, Hannelore Heymans, Lotte Van Wemmel en Nienke Van Campenhout. Rhune presteerde zeer sterk, zij won haar reeks van Stephanie Verniers (AVLO) en Dorien Poppe (AVLO). Sara werd net daarna 4e en ook Ella haalde de top tien, zij eindigde op plaats 7. Verder liepen ook Hannelore, Lotte en Nienke respectievelijk naar 13e, 16e en 29e plaats.
Bij de één jaar oudere pupillen meisjes lukte het Noor Quintelier om een top 10 notering te bemachtigen, zij werd 8e. Madeleine Raemdonck eindigde niet veel later 17e, in haar zog eindigde Nona Engelaar 39e.
Bij de pupillen heren lukte het Xander Cools bij  de eerste helft te eindigen, hij werd 24e, Remco Loverie werd 47e.

Bij de miniemen meisjes van 2002 kwamen ook twee atletes aan de start. Britt Roelandt wist Gaëlle Van Hyfte af te houden en eindigde als 8e. Femke Smet vocht zich naar plaats 24.
Er waren maar liefst 4 atleten bij de jongste miniemen heren, Tristan Blommaert en Yoran Kerkhofs maakten er onderling een mooie strijd van, zij werden 15e en 16e. Flor Robijns werd 22e en Aico Van Grembergen eindigde niet veel later als 25e.
Het heuvelachtige parcours viel bij Siebe Van Campenhout in de smaak, hij werd 3e na Kobe Van Rie (ACG) en Sieben Roggeman (RCG).

Geïnspireerd door de eerdere prestaties ging Wout Vercauter ook goed van start. Hij wist drie atleten af te houden in een gevecht voor plaats 5.
Bij de cadetten wist ook Benthe Van de Maele een 17e plaats te bemachtigen.
In een zeer sterk veld bij de scholieren dames werd Lies Quintelier 11e, Justine Tinck (AVLO) won.
Bij de heren scholieren tekende Jonas Van Biesen present, na meer dan 4 km wist hij beslag te leggen op een top tien notering, hij werd 9e.

Op de korte cross kregen de heren 2570m voor de kiezen. Een sterke Tim De Ridder wist in een op de zware omloop een mooie 14e plaats te bemachtigen. Achter hem werden Aiko De Mol, Bjorn Annaert en Philip Vermeiren respectievelijk 23e, 25e en 32e.

Bij de lange cross van de dames kwamen er 5 deelneemsters aan de start.
Sofie De Proft was vastbesloten om in Lokeren haar vorm vanuit het PK van Deinze te bevestigen. Zij zat heel lang in een groepje dat vocht voor plaats 2 en zij wist uiteindelijk nog plaats 5 te veroveren.
Tweede Lebbeekse seniore Natalie De Ridder, die nog ziek moest afzeggen voor datzelfde pk, ging tot het uiterste en eindigde mooi 21e.
Bij de masters dames maakte Ilse Saerens lang jacht op de top 5, zij werd uiteindelijk 8e. Niet veel later kwam Katlijn D’hondt als 14e over de meet, Marietta Hofman werd 20e master.

De lange cross bij de senioren heren op deze omloop schrok de atleten niet af, er kwamen namelijk maar liefst 26 atleten aan de start. Onder hen Niels Slachmuylders, die na een voorbereiding die in het water viel door blessures, week na week progressie maakt. Niels legde de 8890m af in 31min 48s, waarmee hij 16e werd. Thuisatleet Steven De Loose (AVLO) won met overmacht de lange cross.

Als laatste aan de beurt kwamen de junioren en masters heren. Zij werden verdeeld in twee reeksen, in de eerste – met uitsluitend masters – kwam Eric Follaets aan de start. Eric, die de tent van de club meeneemt naar de veldlopen, was om deze reden reeds vroeg aanwezig. Desondanks wist hij toch mooi 29e te worden.
De tweede reeks, met junioren en masters, moest 6350m afleggen. Bij de masters heren werd Ben Quintelier na een lange strijd met John Kluskens (LAT) en Yves Vercammen (ACW) 4e.
Niet veel later kwam Arne Van Opstal over de streep als derde. Hij moest enkel Hendrik Vanden Berk (DALO) en Daan Lefebvre (ASVO) voor zich laten.
Ook in deze reeks liepen Dannie Van Campenhout, Kurt Heymans en Sigurd Suys. Dannie eindigde met zijn 23e plaats mooi in het midden van het pak, voor Kurt die 32e werd en Sigurd die de 35e plaats bemachtigde.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube