LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lopen voor het goede doel in “Dwars door Neigembos”

Neigem
11
augustus 2019

Net als vorig jaar kon je zondag in Neigem gaan lopen ten voordele van de “nationale Mucostichting” en de “VZW Wenteka”. Een kleine 400 atleten trokken het bos in voor het goeie doel voor een tocht van 4, 8, 12 of 16 km.

Dat waren ruim 100 deelnemers meer dan vorig jaar. En toen al bracht dit initiatief € 5 400 op. Dit bedrag zal dus dit jaar zeker overschreden worden.

Stevige trap

Punt van afspraak is de Bevingenkapel en de weide ernaast. Na de start kom je direct in een korte maar wat onherbergzame veldwegel. Even opletten dus om geen kennis te maken met de Neigemse bodem. Kort nadien draai je meteen het bos in. Stevige beats moedigen je daar al aan. Geen overbodige luxe want meteen erna ligt de gekende “trap” van het Neigemse bos op wacht. Je kunt er ook netjes naast lopen. Maar wat je ook doet het blijft een kuitenbijter. Eens boven loert er nog een klim om de hoek. Al is die iets loopvriendelijker. Halverwege de ronde van 4.25 km kan de afdaling beginnen. Ideaal om terug op kracht te komen.

Natuur

Zo goed als op het einde en na nog een douche van beats kom je terug aan de start. Maar niet vooraleer je nog een klein rondje langs de “kruisweg” hebt afgelegd naast de Kapel. Een kruisweg is deze wedstrijd geenszins. Integendeel krijgt de loper een goed georganiseerde en heel mooie jogging te zien. Eentje om alvast volgend jaar op je kalender te plaatsen.

Sam Vanfleteren, Jan en Pieter De Maersschalck en Chris Schelkens kamden het bos uit. Pieter veroverde het brons in de 12 kilometer.

Resultaten 12km

4 Pieter De Maersschalck – 53:41
5 Jan De Maersschalck – 53:43
11 Sam Vanfleteren – 60:26
34 Chris Schelkens Chris – 74:09

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube