LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Een drassige volkscross te Opwijk

Opwijk
02
maart 2014

De Alternatieve Atletiekvereniging Opwijk organiseerde zaterdag z’n volkscross 2014. Wij zagen vele atleten van deze club op onze eigen 38e Nationale cross en zij mochten op hun beurt een pak Lebbeekse atleten verwelkomen.

Een groot voordeel is zeker de korte afstand om er zich naar toe te begeven. Parking vinden is moeilijker omdat Opwijk nogal een baksteen in de maag heeft. Gelukkig is er het Hof Ten Hemelrijk waar het parcours met vele bochten was uitgestippeld. Het lag er deze keer heel drassig. Moerassig beschrijft het ook goed en je kan ook wel stellen dat het redelijk zompig was. Kortom, supporters deden best hun botten aan.

Sara trakteerde ons van in ’t begin op een klinkende overwinning bij de benjamins. Dan kwamen Rhune (5de plaats), Hannelore (10de), Nienke (16de), Noor (22ste) en Louse (23ste) over de finish. Bij de jongens heeft Laurens de smaak te pakken alsook een podiumplaats (3de). Lukas werd zeventiende. Xander moest in z’n reeks 1070 meter afleggen en liep sterk negende.

Bij de pupillen meisjes kwam Madeleine als tiende over de meet. Hanne (13de) en Nona (18de) kwamen kort nadien aan. Bij de leeftijdscategorie 2003 stond Fien op het podium (3de). Knap! Bij de jongens werd Yoran elfde. Vanaf plaats achtien kwam er heel wat blauw-wit over de meet: Jelte, Aico, Flor, Ben, Michiel, Tristan en Arne. Ze werden aangemoedigd met de allesomvattende kreet: “ALLE LEBBEEK!!” Jasper volgde later en werd 34ste.

Bij de miniemen werd Femke 17de. Bij de leeftijdscategorie 2001 werd Loike 15de en Emma kwam als 18de over de streep. Bij de jongens haalde Siebe knap een vijfde plaats. Tibo en Maxim volgden later en werden respectievelijk 17de en 20ste. Benthe werd zevende bij de categorie 2001.

Toen waren de cadetten aan de beurt. Jente werd er 18de en bij de jongens werd Glen 22ste. Bij de scholieren liep Amber een sterke wedstrijd en eindigde tweede op twee seconden van de winnaar. Maithé werd 12de en Caro 16de. Bij de jongens liep Arne een 11de plaats.

Er stond ook een korte cross op het programma. Robbe werd knap negende. Bjorn zocht ook het kortere werk op en werd 29e. Steven volgde en werd 32e. Pieter De Maersschalck staakte halverwege de strijd.

De juniores, seniors en masters streden samen in het zompige parcours. Sofie werd negende en haar zus Karolien dertiende. Natalie volgde en kwam aan als zestiende. Evelien werd 36ste en Els 39ste. Jolien werd 46ste van de 63 deelneemsters. Bij de mannen werd Kurt 41ste. Dirk werd 58ste en heeft zich zo klaargestoomd voor het sprintwerk.

Geschreven door Bart Raemdonck | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube