LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Een duik in de geschiedenis: Sterk Belgisch kampioenschap AC in 1992!

Lebbeke
21
februari 2015

In augustus 1992 stonden de Belgische kampioenschappen alle categorieën op het programma in het Heizelstadion. De Lebbekenaren presteerden toen erg sterk, waardoor de plaatselijke krant titelde: "AC Lebbeke-atleten presteren sterk tijdens Belgische kampioenschappen".

AC Lebbeke bestaat sinds 1 februari 2015 exact 60 jaar. Al die jaren leverden heel wat leuke foto’s, artikels en weetjes op om op terug te blikken. Het volgende artikel verscheen in “De Voorpost” van 21 augustus 1992:

Vorige zaterdag en zondag stonden in het Heizelstadion de Belgische kampioenschappen atletiek, alle kategorieën, geprogrammeerd. AC Lebbeke mocht vier atleten afvaardigen.
Bij de dames valt vooral de knappe prestatie van Carla Hofmans in het verspringen op. Met een sprong van 5m64, amper 6 cm verwijderd van haar persoonlijke bestprestatie, eindigde ze zesde in de finale. Carla heeft dit jaar, mede dank zij de steun van o.a. Geert Heyvaert en Linda Berghman enorme progressie gemaakt. Haar deelname aan de Belgische kampioenschappen hield voor haar niet alleen een kennismaking in met atletiek op Belgisch topniveau, maar opent bovendien perspektieven voor de toekomst.

Anja Van Biervliet was eveneens van de partij. In het hinkstapspringen liet ze als beste sprong 10m52 meten, in de 200m. werd ze met een tidj van 25.91 vijfde in haar serie.
Bij de heren zette Kris Vercauter een heel sterke prestatie neer. Hij haalde welliswaar niet de finale, maar liep met 10.95 over de 100m. niet alleen een nieuw persoonlijk rekord, maar verbeterde daarmee ook het klubrecekord dat met 10.99 op naam stond van Geert heyvaert. Ook Kris Vercauter vertoont dit jaar in zijn prestaties een heel sterke progressie. Vorig seizoen bedroeg zijn beste tijd op de hektometer 11.27.

Geert Heyvaert tenslotte liep met 48.52 een persoonlijk record in de 400m., zodat hij net niet aan de finale mocht deelnemen. Tandenknarsend moest hij achteraf, tijdens de finale van de 400 toezien hoe Alain Cuypers er na 50m de brui aan gaf, om beter te kunnen presteren in de hordenfinale. Geert Heyvaert mag echter terugblikken op een meer dan verdienstelijke wedstrijd, vermits hij tot dinsdag voor de wedstrijd antibiotica moest slikken. Hij zal tijdens de ASLK-meeting van zaterdag 22 augustus te Lebbeke proberen het klubrekord dat met 48.29 op naam staat van Julien Michiels, te verbeteren.

Pierre Van Rossem.

Klik hier om het origineel te bekijken.

Alle artikels met betrekking tot de geschiedenis van onze club kan je hier terugvinden. Onze volledige geschiedenis kan je hier nalezen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube