LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Dries dwingt selectie voor EK veldlopen af en maakt zo derde Europese opwachting dit jaar

Lebbeke
28
november 2017

De Koninklijke Belgische Atletiekbond (KBAB) blies gisteren verzamelen om de nationale selectie voor het Europees kampioenschap veldlopen op te stellen. De CrossCup van Roeselare gold daarbij als de ultieme selectiewedstrijd.

Na een uitstekende CrossCup in Roeselare kon Dries De Smet hopen op een vliegtuigzitje richting Slovakije waar het kampioenschap op 10 december 2017 betwist wordt.
De selectieheren waren overtuigd. Ze waren zelfs in die mate overtuigd van de sterkte van de junioren dat ze besloten een hele ploeg te sturen. Ziad Audah (CABW), John Heymans (DCLA), Lucas Da Silva (RFCL) en Tim Van De Velde (DUFF) mogen zo samen met Dries richting EK.

Voor de derde keer dit jaar mag Dries zich opmaken voor een EK! #Albufeira17 #Grosseto17 #Samorin17

Een bericht gedeeld door AC Lebbeke (@aclebbeke) op

Drie EK’s in één jaar

Dries verschijnt binnen 2 weken aan de start van zijn derde Europees kampioenschap van 2017. In februari debuteerde hij met AC Lebbeke op het Europees kampioenschap veldlopen voor clubs in Portugal. Hij kon hier individueel een zesde plaats behalen en eindigde met de ploeg op stek 12. Afgelopen zomer wist Dries een zilveren medaille te veroveren op de 1500m van het Europees kampioenschap U20 in Italië.

Het 24ste Europees kampioenschap veldlopen is op 10 december 2017 voor het eerst te gast in Slovakije. Voor meer informatie over dit kampioenschap klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube