LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Dries De Smet plaatst zich vlot voor de finale van het EK U20

Grosseto (ITA)
21
juli 2017

Dries De Smet heeft zich donderdagavond met een knappe derde plaats in zijn reeks rechtstreeks kunnen plaatsen voor de finale van de 1500m op het EK U20 in Grosseto. Zijn tijd van 3'46"00 was eveneens goed voor de derde prestatie van de reeksen.

Dries werd ingedeeld in reeks 2. De opdracht was om zich als één van de eerste 4 van zijn reeks rechtstreeks te plaatsen voor de finale. Lukte dat niet, dan kon hij eventueel nog met de 4 snelst ‘verliezende’ tijden doorstoten. Op papier leek dit een haalbare opdracht, gezien hij op de inschrijvingslijsten met de 8ste tijd genoteerd stond.

Onze atleet nam meteen een goede start en kon zich de hele wedstrijd rond de 5-6de positie handhaven. De Brit Heyward zorgde heel de wedstrijd voor een hoog tempo, waardoor er niet te veel duw- en trekwerk plaatsvond. In de laatste ronde ging het tempo dan gevoelig de lucht in en namen 4 atleten licht afstand van de rest van het pak. Dries volgde relatief vlot en hoefde in de laatste rechte lijn niet meer voluit te gaan om zijn plaats in de finale te verzekeren. Met 3’46″00 mag hij zaterdagavond om 17u20 met de derde tijd aantreden in de finale.

Dries was achteraf zeer tevreden over zijn wedstrijd: “Ik voelde me heel goed en was verbaasd toen we nog maar met z’n vieren overbleven. Zo kon ik me op het einde wel nog wat sparen voor de finale. In de finale is top 8 het doel, maar in een tactische wedstrijd is alles mogelijk.”

In de eerste reeks had ook Tim Van de Velde, de andere Belg die op dit EK deelneemt aan de 1500m, zich al kunnen plaatsen voor de finale. Zo krijgen we een finale met 2 landgenoten!

Geschreven door Michiel De Proft | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube