LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Dries pakt zilver op het Europees kampioenschap 1500m!

Grosseto (ITA)
22
juli 2017

Op het Europees kampioenschap in het Italiaanse Grosseto wist Dries De Smet zich afgelopen donderdag te plaatsen voor de finale. Hij klokte daarbij de derde tijd van alle deelnemers en kwam met gezonde ambitie aan de start van de finale op zaterdag.

De finale ging er erg tactisch aan toe met verschillende tempoversnellingen. Dries positioneerde zich meteen na het startschot goed vooraan en wist zich in het midden van de groep goed te handhaven. Na 800 meter kwam Dries langs buiten naar voren, terwijl de Noorse favoriet Ingebrigtsen achteraan bleef bengelen. Na 1000 meter trokken de twee Britten het tempo merkelijk op. Dries zakte door in de groep en kwam achteraan terecht. Met nog 500 meter te gaan begon hij zijn opmars naar de voorste gelederen. De Noor Ingebrigtsen deed dat ook, maar kwam daarbij op 300 meter van de finish ten val. Hij zag zo zijn medaillekansen in rook opgaan.

Dries plaatste zijn finale versnelling op 200 meter van de finish. In een spannende sprint voor de medailles was de Brit Heyward met een tijd van 3:56.73 duidelijk de sterkste. Dries kon in de laatste rechte lijn de Spanjaar Ben Adrian nog voorbij om een zilveren medaille te veroveren. De tijd stopte daarbij op 3:56.98, Adrian lukte 3:57.32. Ingebrigtsen kwam pas als achtste over de meet in een tijd van 3:58.64. De tweede Belg in de finale, Tim Van de Velde (DUFF) klokte de twaalfde en laatste tijd.

Het verslag van de reeksen kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube