LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Ene na het andere PR sneuvelt in Lokeren

Lokeren
25
mei 2014

Het werd een opmerkelijke Flanders Cup in het naburige Lokeren. Bijna iedere blauw-witte atleet die aan de start verscheen liet een persoonlijk record of beste seizoenstijd optekenen.

Tijdens het eerste individuele nummer van de dag – de 800m – was het al meteen prijs. Amber Van de Maele klokte met 2:23.07 de vierde tijd in haar reeks en deed net geen 3 seconden beter dan haar vorige PR dat ze exact een jaar geleden in Oordegem neerzette. Ook Lies Quintelier liep naar een vierde plaats en nieuw PR. Haar tijd van 2:29.51 was net als bij Amber net geen 3 seconden sneller dan de tijd die ze vorig jaar tijdens de Gouden 800m noteerde. In reeks 6 gingen Natalie De Ridder en Hilde Scholliers in dezelfde reeks van start. Natalie finishte als vijfde in een tijd van 2:33.84 en deed zo 3 seconden van haar PR. Hilde finishte op plaats 11, maar klokte met 2:46.79 geen nieuw record. In reeks 7 liet Maithé Rivera Armayones 2:40.42 op het bord verschijnen. Daarmee bleef ze 5 seconden boven haar besttijd.
In reeks twee bij de heren dook Ben Quintelier voor het eerst dit seizoen onder de 2 minutengrens. De reeks van Ben werd gegangmaakt door Thomas Caudron die hem naar 1:58.32 en een vierde plaats stuwde. Arne Teck bracht met een derde plaats in reeks zes zijn PR naar 2:05.15, 2 seconden beter dan tijdens de Beker van Vlaanderen 3 weken geleden. Wim Van de Maele realiseerde in reeks 8 een tijd van 2:25.40, waarmee ook hij zijn beste tijd van het seizoen liet noteren.

Slechts drie sprinters in actie

Slechts drie sprinters zakten af naar de blauwe Lokerse piste. Sam Vanfleteren en Pieter De Maersschalck gingen van start op de 100m, waar op dat moment de wind stevig in het nadeel blies. In de eerste reeks liep Sam naar 11.30 bij -1.7 m/s. Hij brak zo wel zijn PR, elektronisch, want handgestopt liet hij eerder 11.1 noteren tijdens de BvV. Bij Pieter stond de wind nog steviger in het nadeel. Bij -2.5 m/s liet hij de klok stoppen na 11.96, een halve seconde boven zijn PR.
Pieter moest echter niet lang wachten om weer in actie te komen en het een een en ander recht te zetten. Samen met Riet Vanfleteren mocht hij van start gaan in het hoofdprogramma op de 300m. Riet kroop als eerste in de blokken en liep in de B-reeks een tijd van 41.01, 4 tienden boven haar record van eerder deze maand. Pieter deed net iets beter dan zijn beste seizoenstijd. In Lebbeke noteerde hij 35.89. Nu was hij goed voor een tijd van 35.87, amper 1 tiende boven zijn PR.

Dries zet puntjes op de i

De opmerkelijkste prestatie van de dag kwam wellicht van Dries De Smet. In de snelste reeks van het naprogramma 1500m dook hij voor het eerst onder de 4 minutengrens! Met 3:59.52 deed hij bovendien liefst 13 seconden van zijn oude PR dat hij onlangs liep tijdens de Beker van Vlaanderen. Reeks drie werd opnieuw door Thomas Caudron gehaasd. In deze reeks maakte Glen Braem zijn opwachting. Hij liet 4:18.86 noteren en bleef daarmee amper een seconde boven zijn PR. Jonas Van Biesen brak dat persoonlijke record wel. Met 4:24.34 deed hij 4 seconden van zijn besttijd.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube